'Apple gaat iconen in iOS 7 nu al vernieuwen'

Door: wouter-hoeffnagel | 15 juni 2013 13:04

Nieuws

Apple is nu al bezig met de eerste updateronde voor icoontjes die in iOS 7 zijn geïntroduceerd. De iconen die in de betaversie van iOS 7 vertoond worden lijken dan ook niet de definitieve varianten te zijn. Ook het design van de rest van het besturingssysteem staat nog niet vast.

Het bestaan van de nieuwe icoontjes is uitgelekt door een fout van Apple zelf. Het bedrijf publiceerde korte tijd op zijn eigen website een reeks afbeeldingen waarop andere icoontjes te zien zijn dan de iconen die aanwezig zijn in de iOS 7-versie die Apple afgelopen maandag op de WWDC introduceerde. De afbeeldingen zijn inmiddels van Apple's website verwijderd, maar 9to5Mac heeft de afbeeldingen in handen.

De icoontjes die korte tijd op de website van Apple hebben gestaan (bron: 9to5Mac)

Temperatuur in icoon Weer-app

De iconen van de apps Herinneringen, Foto's, Weer en Passbook zijn op de afbeeldingen duidelijk anders dan de iconen in de betaversie van iOS 7, die overigens alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is. Vooral de Weer-app krijgt een flinke update. De app toont in de betaversie van iOS 7 een zon die is verscholen achter een aantal wolken. De afbeeldingen van Apple's website tonen echter een icoon waarop de actuele temperatuur wordt weergegeven op een blauwe achtergrond. Je hoeft de Weer-app hierdoor niet te openen om de temperatuur in jouw omgeving af te kunnen lezen.

Een vergelijking tussen de oude iconen (links) en nieuwe iconen (rechts)

Ook het icoon van Passbook gaat flink op de schop. De blauwe, groene en oranje tabbladen die in het icoon uit de betaversie zichtbaar zijn maken plaats voor drie tabbladen die allen een andere tint groen hebben gekregen. Herinneringen krijgt een grijze achtergrond, terwijl het kleurenpallet in het icoon van Foto's een kleine update heeft gekregen.

0 Reactie(s) op: 'Apple gaat iconen in iOS 7 nu al vernieuwen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.