‘Apple komt dit jaar met iPhone 5S én iPhone 6’

Door: wouter-hoeffnagel | 10 februari 2013 12:20

Nieuws

Apple introduceert dit jaar niet alleen de iPhone 5S, maar ook de iPhone 6. De iPhone 5S is een kleine update ten opzichte van de iPhone 5 die geen radicale wijzigingen krijgt. De iPhone 6 is voorzien van een groter scherm dan de huidige iPhone.

Een man onder de naam Old Yao claimt op de Chinese microbloggingwebsite Weibo (via SlashGear.com) dat de informatie afkomstig is van een bron binnen Apple. De bron zou zowel de iPhone 5S als iPhone 6 in handen hebben gehad. De iPhone 5S zou vergelijkbaar zijn met de iPhone 4S. Het gaat om een apparaat dat wat betreft uiterlijk nagenoeg identiek is aan zijn voorganger en intern slechts een aantal kleine wijzigingen heeft gekregen.

Visuele inspectie

De iPhone 6 is wel een compleet nieuw apparaat. De smartphone wordt volgens Old Yao voorzien van een 4,8 of 5 inch scherm. Het is onduidelijk hoe groot dit scherm precies is, aangezien de bron zijn schatting baseert op een ‘visuele inspectie’ van het apparaat. Ondanks de grotere omvang van het scherm zou de resolutie gelijk zijn aan die van de iPhone 5. De pixels worden volgens de bron namelijk ruimer verspreid over het grotere scherm.

De bron weet daarnaast te melden dat de iPhone 6 dunner, langer, breder en lichter wordt dan de iPhone 5. In welke mate de afmetingen en het gewicht van de nieuwe iPhone afwijken van de huidige iPhone is echter niet duidelijk.

0 Reactie(s) op: ‘Apple komt dit jaar met iPhone 5S én iPhone 6’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.