‘Apple lanceert deze zomer een streaming muziekdienst’

Door: wouter-hoeffnagel | 30 maart 2013 11:53

Nieuws

Apple lanceert deze zomer een eigen streamingmuziekdienst. Het bedrijf maakt grote stappen in de onderhandelingen met Universal en Warner, twee grote muziekmaatschappijen uit de Verenigde Staten.

The Verge meldt dat Apple de lancering van iRadio, zoals de dienst volgens sommigen gaat heten, voor deze zomer op de planning heeft staan. Eén van de bronnen stelt zelfs dat er ‘geen twijfel mogelijk is’ dat Apple’s streamingmuziekdienst deze zomer wordt gelanceerd.

Concurreren met Spotify en Pandora

De streamingmuziekdienst van Apple is al lange tijd onderwerp van geruchten. Apple zou met de dienst de concurrentie willen aangaan met het in Europa populaire Spotify en het vooral in de Verenigde Staten veel gebruikte Pandora. Meerdere keren zijn momenten voorbij gekomen waarop Apple de dienst zou introduceren. Zo stelde Bloomberg eerder nog dat de dienst in het eerste kwartaal van 2013 wordt gelanceerd. Dit kwartaal eindigt morgen, waardoor dit gerucht onwaarschijnlijk is.

De lancering van de radiodienst is dan ook met enige regelmaat uitgesteld. Om content aan te kunnen bieden via de dienst moet het bedrijf contracten afsluiten met platenmaatschappij. Deze onderhandelingen verliepen tot nu toe echter stroef, waardoor Apple de dienst niet kon lanceren. Apple lijkt nu dus alsnog vooruitgang te hebben geboekt in deze gesprekken.

0 Reactie(s) op: ‘Apple lanceert deze zomer een streaming muziekdienst’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.