'Apple lanceert dit jaar een iPad mini'

© PXimport

'Apple lanceert dit jaar een iPad mini'

Geplaatst: 2 juli 2012 - 14:51

Aangepast: 16 november 2022 - 10:14

Wouter Hoeffnagel

Apple lanceert later dit jaar een iPad mini. Het apparaat krijgt een 7.85 inch scherm. De iPad mini is naar verwachting in oktober te koop in de winkels.

Dit voorspelt analist Andy Hargreaves van het analysebureau Pacific Crest in een onderzoeksnotitie. De analist verwacht dat het instapmodel van de 7.85 inch iPad zal beschikken over 8GB NAND flash-geheugen. Apple gaat naar verwachting 299 dollar voor het instapmodel van de iPad mini vragen.

Einde iPad 2

Hargreaves verwacht dat de iPad 2 het veld zal moeten ruimen om ruimte te maken voor een 16GB iPad mini. De analist verwacht dus dat er meerdere modellen van de kleine iPad beschikbaar zullen zijn. Ook voorspelt Hargreaves dat Apple in het fiscale eerste kwartaal van 2012, dat eindigt in december, tien miljoen exemplaren van de 7.85 inch iPad zal verkopen.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een 7.85 inch iPad. Zo bleek Samsung te verwachten dat Apple in 2012 een iPad mini lanceert. Ook ging het gerucht dat de research & development-afdeling van Apple een exemplaar van de kleine iPad in handen had. Het apparaat zou gericht zijn op gamers en scholen en voor de 299 dollar in de winkels komen te liggen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten