'Apple lanceert volgend jaar zijn streaming radiodienst'

Door: wouter-hoeffnagel | 27 oktober 2012 20:22

Nieuws

Apple wil volgend jaar zijn streaming radiodienst lanceren die de concurrentie aan moet gaan met de bekende internetradio Pandora. Het bedrijf is daarom druk in gesprek met grote platenmaatschappijen om steun te vinden voor het opzetten van de dienst.

Dit meldt Bloomberg op basis van bronnen die 'kennis hebben van de onderhandelingen'. De discussies tussen platenmaatschappijen en Apple zouden vooral gaan over de wijze waarop de opbrengsten van advertenties worden verdeeld. Apple kan volgens de bronnen media november al een overeenkomst met de organisaties sluiten. Het bedrijf zou de streaming radiodienst in de eerste drie maanden van 2013 willen lanceren.

Teruglopende opbrengsten

Zowel Apple als de platenmaatschappijen willen met de streaming radiodienst klanten een nieuwe manier bieden om muziek te ontdekken en verkopen. De bedrijven spelen hierbij in op de teruglopende opbrengsten van gedownloade muziek. De nieuwe streaming radiodienst moet de concurrentie aangaan met de grootste aanbieder van internetradio ter wereld Pandora.

Pandora maakt gebruik van licenties om het aanbieden van muziek mogelijk te maken. Deze licenties leggen het bedrijf echter ook beperkingen op. Zo kan een artiest bij Pandora slechts een specifiek aantal keer per uur worden afgespeeld. Apple wil niet aan deze verplichtingen voldoen en is daarom apart met platenmaatschappijen om de tafel te gaan zitten om een flexibeler contract op te stellen.

Eerder toegang

De bronnen melden daarnaast dat Apple door rechtstreeks met platenmaatschappijen te overleggen eerder toegang hoopt te krijgen tot nieuw uitgebrachte muziek. Het bedrijf kan zich hiermee onderscheiden van concurrenten als Pandora.

0 Reactie(s) op: 'Apple lanceert volgend jaar zijn streaming radiodienst'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.