'Apple onderhandelt over filmstreams via iTunes'

Door: sebastiaan-bareman | 13 oktober 2011 12:15

Nieuws

Apple onderhandelt met Hollywood-studio's over het streamen van films via iTunes. Het is de bedoeling om films op elk Apple-apparaat via de cloud te bekijken.

Apple-vertegenwoordigers zijn in onderhandeling met Hollywood-filmstudio's, meldt onder andere de L.A. Times op basis van anonieme bronnen. De inzet is de verkoop van streaming films via iTunes. Gebruikers zouden na aanschaf de film via een stream op elk apparaat kunnen bekijken, zoals Apple TV, iPads, iPhones en Macs.

Ultraviolet

Het nieuws valt samen met de lancering van Apple´s iCloud en Hollywood's Ultraviolet, een samenwerkingsproject van alle grote Hollywood-studio's (behalve Disney). Gebruikers die dvd's en blu-ray films kopen kunnen die ook gratis streamen. Hiermee proberen de filmstudio´s de verkoop van dvd´s te stimuleren.

De Ultraviolet-dienst streamt via de cloud, waardoor gebruikers de films niet hoeven op te slaan. Het los kopen van een online film via Ultraviolet wordt volgend jaar pas mogelijk.

Onderhandeling

Apple is nog geen partner in het Ultraviolet-project maar iTunes is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle online video-verkopen en daarmee een belangrijke partner voor de studio's.

Apple wil zijn apparaten volgens de L.A. Times geschikt maken voor Ultraviolet en onderhandelt daarom met de studio's. In ruil daarvoor moeten de studio's hun films beschikbaar maken via iTunes, zodat Apple ze als stream kan aanbieden.

0 Reactie(s) op: 'Apple onderhandelt over filmstreams via iTunes'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.