'Apple start iPhone inruilprogramma in september'

Door: | 27 augustus 2013 11:08

Apple

Je hebt een 'oude' iPhone, wilt eigenlijk een nieuwe maar het is crisis en je moet op de centen letten. Apple heeft een oplossing voor je: vanaf september start, melden bronnen, een iPhone-inruil programma.

Hoe dat werkt?

Simpel. Je gaat met een werkende iPhone naar een Apple Store en daar beoordeelt een Apple-medewerker aan de hand van een paar vragen wat de waarde van je toestel ongeveer zou moeten zijn. Volgens TechCrunch, zou een 16GB iPhone 4 of 4s zo'n 90 tot 150 euro kunnen opleveren, afhankelijk van de staat natuurlijk.

De ingeruilde iPhones worden door Apple gerepareerd en vervolgens opnieuw verkocht. Op die manier zou Apple op een winstgevende manier de oudere iPhone 4 en 4S kunnen blijven verkopen zonder dat de verkoop van de iPhone 5 en opvolger iPhone 5s daaronder lijden, schrijft Nu.nl.

Inruilprogramma's zijn geen nieuw verschijnsel bij Apple, als je iPhone stuk is en je gaat naar een Apple Store dan gaat het ongeveer op dezelfde manier. Alleen, in dit geval gaat het dus niet om kapotte, maar om goed werkende iPhones. Het is een interessant, winstgevende vorm van recycling waar misschien wel iedereen voordeel aan heeft. Hoewel.... 90 euro voor een werkende iPhone 4S is natuurlijk wel weinig.

Via: 9to5Mac.