'Apple stelt podcasts vanaf iOS 6 in eigen app beschikbaar'

Door: wouter-hoeffnagel | 17 juni 2012 14:33

Nieuws

De iTunes-app in de iOS 6-beta die ontwikkelaars op het Worldwide Developer Conference te zien hebben gekregen bevat niet langer podcasts. Apple zou de podcasts onder gaan brengen in een compleet op podcasts gerichte app.

Dit schrijft All Things D op basis van anonieme bronnen. De podcast-app is niet aanwezig in de iOS 6-beta, maar wordt volgens de bronnen toegevoegd aan iOS 6 voordat het besturingssysteem beschikbaar wordt gesteld aan het grote publiek. Gebruikers kunnen met behulp van de app podcasts zoeken, downloaden en afspelen.

iTunes U en iBooks

Het is niet de eerste keer dat Apple onderdelen van de iTunes-app op iOS een eigen app geeft. Zo lanceerde Apple een eigen app voor iTunes U, een dienst waarmee studenten toegang krijgen tot lesmateriaal van universiteiten. Daarnaast verwijderde Apple in 2010 iBooks uit de iTunes-app en gaf het onderdeel eveneens een eigen app.

De wijziging wordt alleen aangebracht op het iOS-platform. Mac-gebruikers kunnen de podcasts dus gewoon via iTunes blijven downloaden.

0 Reactie(s) op: 'Apple stelt podcasts vanaf iOS 6 in eigen app beschikbaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.