'Apple tekent deze week nog iRadio-contracten met Universal Music en Warner Music'

Door: wouter-hoeffnagel | 13 april 2013 14:42

Nieuws

Apple staat op het punt een deal te sluiten met de platenmaatschappijen Universal Music Group en Warner Music. Dit brengt Apple een stap dichter bij de lancering van zijn streaming radiodienst, die mogelijk iRadio gaat heten.

Anonieme bronnen melden aan The Verge dat Apple mogelijk deze week de contracten met de platenmaatschappijen tekent. NY Post wist eerder nog te melden dat Apple niet akkoord wilde gaan te gaan met de tarieven die concurrenten aan platenmaatschappijen betalen en een fikse korting wilde afdwingen. Deze korting lijkt nu alsnog van de baan. Apple spreekt met Universal Music Group en Warner Music volgens de bronnen van The Verge tarieven af die vergelijkbaar zijn met de tarieven die Pandora betaalt.

Gesprekken met Sony

Universal Music Group en Warner Music zijn overigens niet enige organisaties waarmee Apple overeenstemming moet zien te bereiken om zijn streaming radiodienst te kunnen lanceren. Het bedrijf is ook in gesprek met Sony, dat eigenaar is van de platenmaatschappijen Sony Music Entertainment en Sony / ATV. Deze gesprekken zouden echter in een minder vergevorderd stadium zijn dan de gesprekken met Universal Music Group en Warner Music.

De bronnen van The erge weten ook nog een aantal details over iRadio te melden. Apple's streaming radiodienst zou veel lijken op Pandora, maar geen kopie zijn. Zo zou iRadio meer on-demand features bevatten dan Pandora en zich op dit vlak dan ook onderscheiden van zijn concurrenten. Naast Pandora wordt iRadio ook een concurrent van het in Nederland populaire Spotify.

0 Reactie(s) op: 'Apple tekent deze week nog iRadio-contracten met Universal Music en Warner Music'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.