'Apple vervangt Google Maps in iOS 6 voor eigen kaartenapp'

Door: wouter-hoeffnagel | 11 mei 2012 18:50

Nieuws

De app Google Maps zal in iOS 6 niet langer beschikbaar zijn. De app wordt vervangen door Apple's eigen kaartenapp, die beschikt over een 3D-modus. De app van Apple zou vergelijkbaar zijn met Google Maps, maar zowel sneller als betrouwbaarder zijn.

Dit hebben 'betrouwbare bronnen' gezegd tegen 9to5Mac. De app maakt gebruik van een kaartendatabase die Apple heeft opgesteld na de overnames van de bedrijven C3 Technologies, Placebase en Poly9. Apple bepaalt al langer hoe de kaartenapp van iOS er wat betreft design uit ziet. De database met kaarten is echter van Google, waardoor Apple geen invloed heeft op de kaarten.

Kaartendatabase

Met de introductie van de nieuwe app veranderd dit en heeft Apple zowel de app als de kaartendatabase in handen. De bronnen van 9to5Mac weten te melden dat de app door het leven zal gaan onder de naam 'Maps', de naam die ook wordt gebruikt voor de huidige kaartenapp. In het Nederlands gaat de app door het leven onder de naam 'Kaarten'.

De nieuwe app bevat een 3D-modus, die een realistische weergave geeft van een locatie. De technologie die de 3D-beelden mogelijk maakt is afkomstig van het Zweedse C3 Technologies. De techniek maakt gebruik van algoritmes en software om nauwkeurige 3D-modellen te maken van de omgeving en deze te integreren met 2D-kaarten, satellietfoto's en andere foto's.

[youtube]gSmunh6NIQI[/youtube]

0 Reactie(s) op: 'Apple vervangt Google Maps in iOS 6 voor eigen kaartenapp'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.