'Facebook werkt aan mobiele nieuws-app Reader'

Door: rene-schoemaker | 24 juni 2013 09:54

Nieuws

Facebook wil de belangrijkste nieuwsbrenger op mobiele apparaten worden en ontwikkelt daartoe Reader, dat nieuws van zowel gebruikers als uitgevers bundelt.

Volgens de Wall Street Journal werkt Facebook aan een dienst die onder meer iPhone-gebruikers van nieuws moet gaan voorziet. De zakenkrant baseert zich op niet nader genoemde bronnen die vanuit de Facebookorganisatie zelf zouden komen. Reader zou nieuws van zowel gebruikers als van uitgevers bundelen.

Al meer dan een jaar voorbereiding

Facebook zou al meer dan een jaar werken aan de dienst. Reader zou eruit zien als Flipboard, de app die nieuws verzamelt aan de hand van de voorkeuren van de gebruiker. Het sociale netwerk weigert commentaar aan de Journal. Facebook zou met Reader zijn aantrekkelijkheid voor adverteerders in het mobiele segment willen vergroten.

Volgens de anonieme bronnen zou Mark Zuckerberg persoonlijk toezien op het project en in tegenstelling tot de ontwikkeling van andere diensten wordt bewust de tijd genomen om Reader tot een volwaardige nieuwsservice te maken, dat zo goed mogelijk moet werken op zowel smartphone als tablet. In eerste instantie wordt gemikt op iOS van Apple als platform.

bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Facebook werkt aan mobiele nieuws-app Reader'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.