'Foxconn wil zelf ook Apple-accesoires maken'

© PXimport

'Foxconn wil zelf ook Apple-accesoires maken'

Geplaatst: 28 mei 2013 - 05:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Ook bij hardware producent Foxconn in Taipei voelen ze de toegenomen concurrentie waar Apple een beetje last van heeft. Op het moment dat het iets minder gaat bij Apple, neemt de druk bij Foxconn ook toe.

Tijd voor een beetje risicospreiding, moeten ze daar in Taiwan gedacht hebben. Bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Foxconn "agressively" opschuift richting het produceren van allerlei Apple-accessoires en computer benodigdheden als kabels. Maar het bedrijf schuift ook op richting de verkoop van software en mediacontent, zo zou blijken uit bepaalde voorgenomen investeringen.

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal voelt Foxconn zich te afhankelijk van de productie bij Apple, waardoor de omzet bij de fabrikant te afhankelijk is van de iPhone-productiecijfers en het succes van Apple, meldt iPhoneclub.

De productie en verkoop van accessoires zou volgens Foxconn-voorzitter Terry Gou winstgevender kunnen zijn dan het in elkaar zetten van iPhones voor Apple. Foxconn zou zich op de accessoiremarkt ook flexibeler kunnen bewegen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten