‘iOS 7 leest gezichtsuitdrukking’

Door: Elmar Rekers | 26 juni 2013 08:37

Nieuws

De update naar iOS 7 zal iPhones in staat stellen om de gezichtsuitdrukking van mensen te herkennen. Dat blijkt volgens 9to5mac uit een code die te vinden is in de door Apple vrijgegeven testversie van iOS 7 voor ontwikkelaars.

Hoewel Apple nog niets over de functionaliteit heeft gemeld, lijkt het er sterk op dat de iPhone-camera in iOS 7 verschillende gezichtsuitdrukkingen kan herkennen. Zo schrijft 9to5mac dat onder meer een glimlach en een knipoog gedetecteerd kunnen worden.

De aanpassingen van iOS 7 zouden de camera (en ontwikkelaars van apps) dus wel eens meer opties kunnen gaan bieden. Het is goed mogelijk dat er straks bijvoorbeeld pas een foto geschoten wordt als iemand glimlacht. Een andere optie is dat de camera meerdere foto’s achter elkaar schiet, waarna het automatisch de beste selecteert, iets wat momenteel ook al op enkele concurrerende smartphones mogelijk is.

Gezichtsherkenning

Apple introduceerde gezichtsherkenning in iOS 5, waardoor de camera sneller en beter kon scherpstellen op het gezicht. Mogelijk dat dit in iOS 7 dus wordt uitgebreid, waardoor ook app-ontwikkelaars nieuwe software naar de Apple-telefoon kunnen brengen. Apple zal iOS 7 later dit jaar lanceren, vermoedelijk gelijktijdig met de introductie van de iPhone 5S. Enkele weken geleden presenteerde Apple het grondig vernieuwde besturingssysteem al.

Lees ons artikel iOS 7: Het laatste nieuws, om altijd op de hoogte te blijven van het nieuws en de geruchten rond iOS 7.

0 Reactie(s) op: ‘iOS 7 leest gezichtsuitdrukking’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.