‘iPad mini 2 uitgesteld wegens iPad 5’

© PXimport

‘iPad mini 2 uitgesteld wegens iPad 5’

Geplaatst: 4 juni 2013 - 07:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Apple zal de iPad mini 2 mogelijk pas maanden na de introductie van de iPad 5 lanceren. Dat schrijft Digitimes op basis van anonieme bronnen. Aanvankelijk had de iPhone-maker een gelijktijdige lancering van de tablets in gedachten, maar volgens de tipgevers is het bedrijf hier nu op teruggekomen.

Volgens de website gaat de iPad 5-productie in juli of augustus van start, waarna de tablet nog in het derde kwartaal verscheept moet worden. “Ondertussen zal de massaproductie van de tweede generatie iPad mini verschoven worden van september naar november”, aldus de bronnen bij Taiwanese onderdelenleveranciers.

Nieuw ontwerp iPad 5

Apple zou voor een uitstel van de iPad mini 2 hebben gekozen omdat het bedrijf de grondig vernieuwde iPad 5 meer aandacht wil geven tijdens de lancering. Verwacht wordt namelijk dat de nieuwe 9,7 inch iPad over aanzienlijk dunnere randen gaat beschikken, en dat het apparaat een stuk dunner en lichter wordt dan de huidige generatie iPad.

De iPad mini 2 zou nog wel voor de feestdagen van 2013 geïntroduceerd worden, zo verwachten althans de bronnen van Digitimes.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten