‘iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september verkrijgbaar’

Door: Elmar Rekers | 21 augustus 2013 09:47

Nieuws

Apple zal de iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september gaan verkopen. Dat meldt zowel het Japanse Nikkei als de Griekse website TechManiacs op basis van anonieme bronnen. De nieuwe smartphones worden vermoedelijk op 10 september onthuld.

Als Apple de toestellen daadwerkelijk tien dagen na de onthulling in de winkels legt, zou dit in lijn liggen met het uitrolschema van eerdere productlanceringen. De iPhone 5 werd overigens op 21 september 2012 gelanceerd (in de VS), waarmee zijn vermoedelijke opvolger dus exact een jaar later lijkt te verschijnen.

De geruchten over de releasedatum worden ondersteund door bronnen van The Wall Street Journal. Die claimen dat fabrikant Foxconn begin september zal starten met het uitleveren van de eerste lading nieuwe iPhones, wat een lancering later die maand aannemelijk maakt.

Opvolger iPhone 5

De iPhone 5S lijkt de officiële opvolger te worden van de huidige iPhone 5, waarbij Apple het apparaat van betere hardware en een vingerafdrukscanner zal voorzien. De iPhone 5C lijkt een goedkoper alternatief te worden, waarbij de hardware in lijn ligt met die van de iPhone 5. Grote verschil zal de behuizing van het toestel zijn, die lijkt namelijk volledig uit plastic te zijn opgetrokken.

Verwacht wordt dat Apple eind oktober ook nog de iPad 5 en iPad mini 2 op de markt zal brengen.

1 Reactie(s) op: ‘iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september verkrijgbaar’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 september 2013 15:45 Anoniem
    Wanneer is ie dan in Nederland de 5s???
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.