‘iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september verkrijgbaar’

© PXimport

‘iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september verkrijgbaar’

Geplaatst: 21 augustus 2013 - 05:47

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Elmar Rekers

Apple zal de iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september gaan verkopen. Dat meldt zowel het Japanse Nikkei als de Griekse website TechManiacs op basis van anonieme bronnen. De nieuwe smartphones worden vermoedelijk op 10 september onthuld.

Als Apple de toestellen daadwerkelijk tien dagen na de onthulling in de winkels legt, zou dit in lijn liggen met het uitrolschema van eerdere productlanceringen. De iPhone 5 werd overigens op 21 september 2012 gelanceerd (in de VS), waarmee zijn vermoedelijke opvolger dus exact een jaar later lijkt te verschijnen.

De geruchten over de releasedatum worden ondersteund door bronnen van The Wall Street Journal. Die claimen dat fabrikant Foxconn begin september zal starten met het uitleveren van de eerste lading nieuwe iPhones, wat een lancering later die maand aannemelijk maakt.

Opvolger iPhone 5

De iPhone 5S lijkt de officiële opvolger te worden van de huidige iPhone 5, waarbij Apple het apparaat van betere hardware en een vingerafdrukscanner zal voorzien. De iPhone 5C lijkt een goedkoper alternatief te worden, waarbij de hardware in lijn ligt met die van de iPhone 5. Grote verschil zal de behuizing van het toestel zijn, die lijkt namelijk volledig uit plastic te zijn opgetrokken.

Verwacht wordt dat Apple eind oktober ook nog de iPad 5 en iPad mini 2 op de markt zal brengen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten