'iPhone 5S onderscheidt zich door zilveren ring'

Door: Elmar Rekers Elmar | 09 september 2013 15:09

Apple

Apple zal de thuisknop van de iPhone 5S van een zilveren ring voorzien. Dat blijkt althans uit foto's die maandag van de iPhone 5S-verpakking zijn uitgelekt. Apple zal zijn nieuwe generatie iPhone dinsdagavond aan de wereld presenteren.

De foto's duiken op via het Chinese C Technology. De website claimt dat ze de definitieve verpakking van de iPhone 5S in handen hebben gekregen. Hierop is, naast de naam van het toestel, duidelijk een afbeelding van de nieuwe Apple-telefoon te zien.

Hoewel er qua uiterlijk weinig verschil met de huidige iPhone 5 te zien is, valt wel op dat er een zilveren ring om de thuisknop zit. Vermoedelijk heeft dit te maken met de vingerafdruk-scanner die in deze knop verwerkt zit, waardoor de smartphone er dus toch enigszins anders uitziet dan zijn voorganger.

Keynote Tim Cook

De vingerafdruk-lezer lijkt de grote vernieuwing te worden die Apple met de iPhone 5S introduceert, net zoals spraakassistent Siri dat was bij de introductie van de iPhone 4S. Dinsdagavond zal duidelijk worden of de vele geruchten van de afgelopen maanden op enige waarheid zijn berust. Dan zal Apple-baas Tim Cook namelijk de volgende generatie iPhone onthullen. Naast de iPhone 5S zal vermoedelijk ook de goedkopere iPhone 5C worden gepresenteerd.

Bron: C Technology