'iPhone-gebruikers zijn vaker tevreden dan Android- of BlackBerry-gebruikers'

Door: wouter-hoeffnagel | 26 november 2011 18:33

Nieuws

iPhone-gebruikers blijken vaker tevreden te zijn met hun smartphone dan Android- of BlackBerry-gebruikers. 84 procent van de iPhone-gebruikers zegt opnieuw voor een iPhone te gaan. Dit terwijl 'slechts' 60 procent van de Android-gebruikers opnieuw voor een Android-toestel kiest.

Dit schrijft Reuters op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK. Ook gebruikers van RIM's BlackBerry-toestellen blijken minder tevreden vaak te zijn. 48 procent van deze gebruikers zegt na hun huidige toestel opnieuw een BlackBerry te kopen.

Uit onderzoek van IDC blijkt dat de populariteit van de iPhone sinds de introductie van de eerste generatie in 2007 toe is blijven nemen, al is de groei inmiddels in snelheid afgenomen. Desondanks is de iPhone in het vorige kwartaal met 49 procent in populariteit gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

In het onderzoek van GfK stelt analist Ryan Gartner dat de huidige strijd om marktaandeel in de smartphoneindustrie van bepalend is voor de toekomst van smartphonefabrikanten. 63 procent van alle smartphonegebruikers zou van plan zijn loyaal te blijven aan het type smartphone dat zij op dit moment gebruiken. De kans dat een smartphonefabrikant zijn marktaandeel in korte tijd flink kan vergroten is daarom klein.

0 Reactie(s) op: 'iPhone-gebruikers zijn vaker tevreden dan Android- of BlackBerry-gebruikers'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.