‘Ruzie over geld vertraagt Apple’s streaming muziekdienst’

Door: wouter-hoeffnagel | 09 maart 2013 12:12

Nieuws

Apple’s nieuwe streaming muziekdienst loopt vertraging op. Platenmaatschappijen zijn het niet eens met de lage prijs die Apple bereid is te betalen voor het aanbieden van muziek via zijn streaming muziekdienst en gaan dan ook niet akkoord.

The New York Post meldt op basis van anonieme bronnen bij platenmaatschappij dat Apple slechts 6 dollarcent per 100 nummer wil betalen om de nummers streaming aan gebruikers te kunnen aanbieden. Andere streaming muziekdienst betalen fors hogere tarieven. Zo zou Pandora zo’n 12 dollarcent per 100 nummers betalen, terwijl Spotify hier zelfs 35 dollarcent voor betaald.

’21 cent per 100 nummers is acceptabel’

De Copyright Royalty Board, een Amerikaanse raad die bestaat uit drie rechters die zich buigen over tarieven voor het gebruik van materiaal waar copyright-rechten op rusten, is echter van mening dat een tarief van 21 cent per 100 nummers acceptabel is. Apple zou zich dus echter als doel hebben gesteld de helft van het tarief dat Pandora betaald kwijt te zijn voor het gebruik van de muziek en gaat hiermee fors onder het tarief van de Copyright Royalty Board zitten.

Al lange tijd doen geruchten de ronde dat Apple een eigen streaming muziekdienst wil lanceren en hiermee de concurrentie aan wil gaan in het voornamelijk in de Verenigde Staten populaire Pandora. Apple is al lange tijd in onderhandeling met verschillende platenmaatschappijen, maar deze verlopen niet echt soepel. De dienst zou in de eerste drie maanden van dit jaar worden gelanceerd.

0 Reactie(s) op: ‘Ruzie over geld vertraagt Apple’s streaming muziekdienst’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.