‘Sharp legt productie van 9,7 inch schermen voor de iPad nagenoeg stil’

Door: wouter-hoeffnagel | 21 januari 2013 18:28

Apple

De productie van 9.7 inch schermen voor de iPad bij Sharp ligt nagenoeg stil. Het lijkt er dan ook op dat de vraag naar de iPad terugloopt, iets wat te maken kan hebben met de lancering van de iPad mini.

Twee anonieme bronnen die op de hoogte zouden zijn van Sharp’s productieplannen zeggen tegen Reuters dat Sharp op dit moment geen iPad-schermen meer verscheept. De schermen zouden nog wel worden geproduceerd, maar in extreem kleine hoeveelheden. Hoe groot de productie op dit moment precies is is niet duidelijk. Een woordvoerder van Sharp zegt dat het bedrijf geen over uitspraken doet.

Oorzaak

De oorzaak voor het nagenoeg stilvallen van de productie van de iPad-schermen is niet duidelijk. De bronnen van Reuters doen hier geen uitspraken over. Zo is het mogelijk dat Apple simpelweg van Sharp naar een andere leverancier heeft verplaatst. Ook is het mogelijk dat de lage productie seizoensgebonden is.

Macquarie Research schat dat het aantal verscheepte 9,7 inch iPad’s in het afgelopen kwartaal met maar liefst 40 procent is gedaald. Apple verscheepte volgens het onderzoeksbureau in het vierde kwartaal van 2012 8 miljoen iPad’s, terwijl het bedrijf in het derde kwartaal nog 13 miljoen iPad’s verscheepte.

Sterke vraag naar de iPad mini

Naar verwachting zal dit echter niet terug te zien zijn in het totaal aantal iPad’s dat Apple in het vierde kwartaal verscheepte, dankzij een sterke vraag naar de iPad mini. Dit doet dus vermoeden dat de lagere productie van de 9,7 inch schermen voor de iPad bij Sharp te maken heeft met de populariteit van de iPad mini.

0 Reactie(s) op: ‘Sharp legt productie van 9,7 inch schermen voor de iPad nagenoeg stil’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.