‘Werkomstandigheden in Foxconn-fabrieken zijn in 2012 flink verbeterd’

Door: wouter-hoeffnagel | 31 december 2012 12:09

Apple

De werkomstandigheden in de Chinese fabrieken van Foxconn zijn dit jaar aanzienlijk verbeterd. Zo is de veiligheid flink verhoogd, terwijl arbeiders minder lange werkweken hoeven te draaien.

Dit blijkt uit onderzoek van de Fair Labor Association (FLA), een onafhankelijk Chinese organisatie die zich inzet voor de werkomstandigheden in China. De FLA stelt dat werknemers sinds kort niet langer dan 80 uur per week hoeven te werken. Minderjarige medewerkers draaien daarnaast geen nachtdiensten meer en de veiligheid in de fabrieken is door Foxconn flink verbeterd.

Kritiek op werkomstandigheden

Foxconn produceert in de fabrieken producten voor onder andere Apple, zoals de iPhone en iPad. Het Chinese dochterbedrijf van Hon Hai Precision lag vorig jaar samen met Apple onder vuur vanwege de slechte werkomstandigheden in de Chinese fabrieken. Apple vroeg de FLA een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de werkomstandigheden, waaruit bleek dat deze inderdaad ver onder de maat waren.

Apple besloot zich hierop actiever in te gaan zetten om de werkomstandigheden in de fabrieken te verbeteren. De New York Times meldt dat Apple zijn afdeling die zich bezig houdt met de werkomstandigheden in capaciteit heeft verdrievoudigd. Ook sprak het bedrijf in 2012 voor het eerst met Chinese milieuactivisten over de impact die het bedrijf heeft op het milieu.

Toekomstplannen

Ondanks de verbeteringen voldoen de werkomstandigheden echter nog niet aan Apple's standaarden. De iPhone-fabrikant blijft daarom ook in 2013 eisen dat Foxconn verbeteringen doorvoert om de omstandigheden in zijn fabrieken te verbeteren. Apple wil vooral de werktijden van de arbeiders verder inperken. Het bedrijf zou daarom eisen dat Foxconn-medewerkers in de toekomst niet meer dan 49 uur per week aan het werk zijn.

0 Reactie(s) op: ‘Werkomstandigheden in Foxconn-fabrieken zijn in 2012 flink verbeterd’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.