‘Winkeliers VS bereiden zich voor op iPad 5 en iPad mini 2’

Door: Elmar Rekers | 05 april 2013 11:35

Nieuws

Verschillende Amerikaanse winkelketens hebben een prijsverlaging doorgevoerd op enkele iPad-modellen. Het lijkt er sterk op dat de bedrijven hun voorraden willen verkopen in aanloop naar de lancering van nieuwe Apple-tablets.

Er gaan al enkele maanden geruchten dat Apple in het voorjaar zowel de iPad 5 als de iPad mini 2 wil gaan lanceren. De plotselinge prijsverlaging van enkele modellen wijst er volgens CNN op dat de tablets binnen enkele weken zullen worden aangekondigd, mogelijk nog in april.

De winkeliers, waaronder Best Buy en Wal-Mart, zeggen tegenover de New York Times dat ze niet op de hoogte zijn van de iPad-plannen van Apple. Een woordvoerder van Best Buy laat zich wel ontvallen dat dergelijke prijsverlagingen niet ongebruikelijk zijn “in aanloop naar potentiële nieuwe producten”.

iPad 3 en iPad mini goedkoper

De nieuwste iPad (met Retina-scherm) is niet door de winkelketens in prijs verlaagd. De iPad 3 wel, daar is zo’n 30 procent van de prijs afgesnoept. Ook heeft de iPad mini een prijsverlaging gekregen. Apple zelf heeft uiteraard nog niets logelaten over zijn aanstaande producten.

Hoewel nieuwe iPads doorgaans in maart uit de doeken worden gedaan, introduceerde Apple de vierde generatie iPad onverwachts enkele maanden eerder, in oktober 2012. Het is dus goed mogelijk dat Apple het release-schema van zijn iPads heeft verkort naar zes maanden.

0 Reactie(s) op: ‘Winkeliers VS bereiden zich voor op iPad 5 en iPad mini 2’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.