De 10 beste gratis games voor je iPhone

© PXimport

De 10 beste gratis games voor je iPhone

Geplaatst: 4 augustus 2015 - 15:47

Aangepast: 14 december 2022 - 15:21

Niels van der Helm

De iPhone en iPad zijn ideale gadgets voor het spelen van leuke games. Hier is een overzicht met de tien beste gratis games voor je iPhone en iPad. Alle games zijn volledig gratis te downloaden uit de App Store, al kan je in sommige apps wel aanvullingen kopen voor de volledige ervaring.

Matchsticks

Genre: Puzzelgame

Matchsticks is een leuke breinbreker om je hersenen te testen op je iPhone of iPad. Boven het speelveld worden ieder level een opdracht gegeven om één of meerdere lucifers te verplaatsen, zodat er volledige figuren ontstaan. Door het goed uitvoeren van deze opdrachten kom je verder in de game. Mocht je de uitkomst zelf niet zien, kan je door middel van een gelimiteerd aantal hints toch achter het juiste antwoord komen. Lees ook: De 22 beste games voor je iPad.

Een nadeel is dat de levels regelmatig onderbroken worden door reclames. Zijn je hints op, dan kan je deze in pakketten kopen. Het kleinste pakket kost je € 1,99.

© PXimport

De breinbreker voor iPhone en iPad.

Wood Block

Genre: Puzzelgame

Wood Block is een game waarin jouw ruimtelijk inzicht wordt getest. Je krijgt een speelveld met een aantal vormen die precies in het speelveld passen. De vormen kunnen niet gedraaid worden. Wanneer je de op oplossing niet ziet kan je aan de hand van tips alsnog achter de oplossing komen. Je verliest per hint wel een ster, die je echter terug kan verdienen door het level simpelweg opnieuw te spelen.

© PXimport

Train je ruimtelijk inzicht

Bejeweled Blitz

Genre: Puzzelgame

Bejeweled Blitz is het standaard Bejeweled-spel dat al jaren op verschillende computers en smartphones gespeeld kan worden. Hierdoor is het gemakkelijk te spelen en weet iedereen direct wat zij moeten doen. Je hebt wel een Facebookaccount nodig om te kunnen spelen.

Iedere dag krijg je één keer de kans om een draai aan het rad te geven voor extra punten. Als je dit meerdere keren per dag wil doen, worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt minimaal 5 extra spins kopen voor € 0,99.

© PXimport

Een gouden oude in een nieuw jasje.

Crossy Road

Genre: Adventuregame

Crossy Road is een simpel vormgegeven game waarin je met een vogel over drukken wegen, treinovergangen en water moet zien te steken zonder dat je geraakt wordt door het verkeer of in het water valt. Naast de simpele vormgeving is de gameplay ook gemakkelijk te begrijpen.

Wel kan het zijn dat de game af en toe hapert als je aan het spelen bent.

© PXimport

Steek voorzichtig over en kijk uit!

Down the Mountain

Genre: Adventure game

Met een poppetje spring je een over vlakken die gezamenlijk een heuvel vormen. Je kunt niet te lang op een vlak blijven staan, want de vlakken vallen na een aantal seconden naar beneden. Verder zijn er verschillende obstakels: De betekenis van deze obstakels wordt in het eerste level uitgelegd. Je krijgt doelen die je in een level moet behalen, voordat je door kunt naar het volgende.

Het nadeel van Down the Mountain is dat de gameplay soms niet zo goed reageert op het drukken van je vingers, waardoor het poppetje de verkeerde kant op kan gaan.

© PXimport

Avontuurlijk van de berg.

Songpop 2

Genre: Muziek-quiz

Songpop 2 is net als zijn voorganger een leuke popquiz waarin jij tegen mensen over de gehele wereld jouw muziekkennis kunt testen. Dit kan tegen willekeurige personen, maar ook tegen een Facebookvriend. Het leuke aan deze game is dat je fragmenten uit nummers hoort en deze zo snel mogelijk moet achterhalen welke nummer het is.

Een nadeel van deze game is dat je vrijwel altijd een koptelefoon moet gebruiken om de mensen om jou heen niet tot last te zijn.

Je kunt eventueel de afspeellijst kopen van het genre uit de game die je vlak daarvoor geprobeerd hebt te herkennen. Hierdoor kan je jouw kennis verder testen binnen een bepaald genre. Je betaalt voor de lijsten met de punten die je verdient in de eerdere games.

Het nadeel is dat je tegen 'echte' personen speelt waardoor het soms lang duurt voordat je verder kunt met de volgende serie vragen. In de game kan je extra prijzen krijgen door een ronde aan het rad te draaien. Dit is één keer per dag gratis. Mocht je dit extra willen doen kost dit € 0,99 per keer.

 

© PXimport

Dé muziekquiz voor je iPhone.

Hill Climb Racing

Genre: Racegame

Hill Climb Racing is een simpele game waar je een auto bestuurt door middel van een gaspedaal en een rem. Je behaalt een level door een vooraf aangegeven afstand te rijden en de obstakels te omzeilen. Dat is nog niet zo makkelijk, want de auto kantelt snel, zodat de bestuurder op zijn hoofd valt en je opnieuw kunt beginnen.

In-app-aankopen, zoals het verwijderen van de advertenties, kun je doen vanaf je Apple ID en met munten die je in de game verdient.

 

© PXimport

Met obstakels naar je doel.

New Star Soccer

Genre: Sportgame

New Star Soccer is een leuk spel voor de voetballiefhebber. Jij bent een talent op voetbalgebied en door middel van prestaties moet je je naar de top zien te werken. Naast het voetbal moet je ook de randzaken rondom jezelf als speler goed geregeld hebben. Bijna net als een echte profvoetballer.

Het design van de game laat nog wel wat te wensen over. Hierdoor krijg je niet echt het gevoel dat je een echte profvoetballer bent. Binnen de app zijn er bepaalde dingen die je kunt kopen om jouw carrière naar een hoger plan te brengen. Dit kan je doen door de sterren die gedurende het spel verdient. Je kunt ook dingen kopen met geld van je Apple ID.

 

© PXimport

Ben jij de nieuwe prof?

Jetpack Joyride

Genre: Platformgame

Jetpack Joyride is een platformgame waarin je munten moet verzamelen, maar je komt op je weg verschillende obstakels tegen. Zo kun je je jetpack verliezen door de poppetjes die over de grond lopen, maar er zijn ook elektriciteitsvlakken die je het munten verzamelen onmogelijk proberen te maken.

Jammer is dat de besturing soms niet snel genoeg gaat. Wanneer je het poppetje wilt laten zakken om dingen te pakken of te ontwijken gaat dat soms op een te laag tempo, waardoor je onnodig levels niet haalt.

 

© PXimport

Vliegend naar de finish.

Fallout Shelter

Genre: Virtual life game

In Fallout Shelter bouw je, met behulp van verschillende personeelsleden, verschillende kamers. Deze kamers geven je rendement in de vorm van energie, eten en water. Je kunt dingen aanschaffen door middel van punten die je vanaf het begin van de game krijgt. Als je de opdrachten succesvol hebt uitgevoerd, ontvang je ook punten die je weer kunt investeren.

Het nadeel van deze games is dat het op sommige momenten lang duurt voordat je verder kunt gaan in de game, omdat je moet wachten op bepaalde werkzaamheden. Tot het punt waar wij zijn gekomen in de game zijn geen in-app-aankopen te vinden.

 

© PXimport

Jouw ondergrondse eigen bedrijf.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten