Creatief aan de slag op je iPad met deze 10 apps

Door: Evi Maquoi | 18 november 2014 09:00

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Tekenen en schetsen op de iPad? Of zelfs schilderijen of andere kunstwerken maken? Tuurlijk kan dat! Er is veel mogelijk. Sommige apps zijn zo innovatief dat iedereen echte pareltjes kan maken. Wij schotelen je onze top tien van creatieve apps voor.

Brushes 3

Prijs: Gratis

Een canvas van maximaal 2048 x 2048 pixels, een twintigtal speciale kwasten, de mogelijkheid om met maximaal tien lagen te werken. Voor een gratis app gaat Brushes 3 wel heel erg ver. Je kunt tot in de kleinste details werken dankzij de goede zoomfunctie, er is een uitgebreid kleurenpalet en de interface is intuïtief. De schilder-app slaat bovendien je handelingen automatisch in de achtergrond op en kan samenwerken met Dropbox, Twitter en Facebook.

Flowpaper

Prijs: € 0,89 (+ in-app-aankoop)

Liefhebbers van experimentele kunst moeten zeker eens aan de slag gaan met Flowpaper. In deze teken-app ga je niet met traditioneel potlood of penseel aan de slag, maar teken je met abstracte, kunstige golven. Kies een achtergrondkleur of stel een foto als achtergrond in en experimenteer naar hartenlust met deze interactieve tekenapp. Een stylus is niet nodig, Flowpaper gebruik je met een vingertop. Via het instellingenpaneel kun je onder andere de kleur of het kleurenscala, de lengte, dikte en hoek instellen. Het duurt even voor je deze app onder controle hebt, daarna is er een hoge kans op verslaving.

SketchBook Express for iPad

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Er zijn flink wat verschillende versies van SketchBook. De Express-versie is ideaal voor snelle schetsen. Toch is deze basis-versie van de app een stuk uitgebreider dan veel andere schetsapps. Je kunt bijvoorbeeld met maximaal drie verschillende lagen werken, gebruikmaken van een uitgebreid palet penselen en zoomen tot 2500% voor de kleinste details. Wij zijn erg blij met de Brush Properties-cirkel om snel wijzigingen te maken op vlak van transparantie en penseelgrootte. Ondanks de professionele functies werkt SketchBook Express for iPad trouwens erg gebruiksvriendelijk.

Spray Can

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Graffiti-kunstenaars die nieuwe tags willen uitproberen, kunnen dat met Spray Can. Nadat je een kleur hebt gekozen, kun je ook de spraydikte en transparantie nog instellen om je vervolgens helemaal uit te leven op een virtuele muur. De gratis versie biedt al heel wat mogelijkheden, via in-app-aankopen kun je nog extra kleuren en achtergronden kopen. Ook leuk is de community achter deze app. Je kunt grasduinen tussen de werken van andere kunstenaars.

Paper by FiftyThree

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Eén van onze favoriete tekenapps blijft Paper by FiftyThree. Op één of andere manier worden tekeningen hier vanzelf mooier. Potlood, waterverf, viltstift, vulpen ... de app biedt de belangrijkste tools aan. De Essentials Kit (in-app-aankoop) is wel een must. De interface oogt strak en de app werkt erg intuïtief. Erg handig is dat je verschillende projecten kunt opslaan in aparte schriftjes. Je kunstwerken delen kan via Facebook, Twitter en Tumblr.

0 Reactie(s) op: Creatief aan de slag op je iPad met deze 10 apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.