10 Hollywood-games op de iPad

© PXimport

10 Hollywood-games op de iPad

Geplaatst: 15 januari 2015 - 08:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Richard Borgman

De iPad biedt naast leuke, kleine spelletjes ook grote, meeslepende games. Ze nemen je mee naar andere werelden of geven je het idee in de schoenen van een held te staan. Deze grafische vaak indrukwekkende games maken nog meer indruk als ze via Apple TV worden afgespeeld op een groot beeldscherm.

The Walking Dead

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 532 MB

Score: 5 / 5

The Walking Dead: The Game is misschien wel het beste voorbeeld van hoe een bioscoopervaring vertaald kan worden naar een iPad-game. Het spannende verhaal wordt met overtuigende scènes verteld, waarin mooie beelden en animaties worden gekoppeld aan door professionele acteurs ingesproken stemmen. Jouw acties en keuzes bepalen de verloop van het verhaal. Eén verhaal wordt in delen uitgebracht, verkrijgbaar via in-app-aankopen. Seizoen 1 en 2 bieden beide een geweldige ervaring en zijn net als de tv-serie zeker niet alleen geschikt voor horrorfans.

 

© PXimport

The Wolf Among Us

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 635 MB

Score: 4 / 5

De makers van The Walking Dead: The Game hebben hun format van interactieve, meeslepende filmscènes op een serie stripboeken losgelaten. Het resultaat is The Wolf Among Us, een griezelig en fascinerend verhaal over sprookjesfiguren die vermomd als gewone mensen in een appartement leven. De actie wisselt tussen rustig op onderzoek gaan en spannende actiescènes. Net als The Walking Dead bepalen de keuzes van de speler het verdere verloop van het verhaal en is het bedoeld voor de volwassen speler. Een origineel en pakkend avontuur.

 

© PXimport

Valiant Hearts

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 465 MB

Score: 5 / 5

Misschien is Valiant Hearts een vreemde eend in de bijt als we het over bioscoopervaringen met iPad-games hebben. Toch is de manier waarop het verhaal als interactief stripboek wordt verteld zo meeslepend, dat we iedereen aanraden deze game op een groot scherm in een donkere kamer te spelen. Je volgt vier helden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De sterke personages spelen een belangrijke rol in het spel, waarin wordt afgewisseld tussen verhaalonderdelen, puzzels en verkenningselementen. Valiant Hearts is een stijlvol avontuur dat in delen wordt verkocht.

 

© PXimport

Max Payne Mobile

Prijs: € 2,69

Omvang: 1,19 GB

Score: 4 / 5

Max Payne is al een wat oudere game die destijds op de pc grote indruk maakte. De keiharde actiegame koppelde harde actie van John Woo-films met een nieuw spelelement: bullet time. Door tijdelijk in een slow-motionstand te gaan, kon je meerdere vijanden snel uitschakelen. De iPad-versie van de game voelt allerminst verouderd aan. Max Payne geeft je het gevoel de hoofdrol te spelen in een enerverende actiefilm. De game is opgewaardeerd naar beelden voor het Retina-scherm en de besturing is zelf aan te passen.

 

© PXimport

Knights of the Old Republic

Prijs: € 8,99

Omvang: 1,98 GB

Score: 4 / 5

Voor veel Star Wars-fans is Knights of the Old Republic dé game om echt helemaal op te gaan in het Star Wars-universum. Het origineel werd in 2003 uitgebracht, maar de prachtige werelden blijven op de iPad ook in 2014 boeien. Deze actiegame met rollenspelelementen speelt zich 4000 jaar voor de eerste Star Wars-film af. De gevechten met tegenstanders spelen zich deels 'live' af en deels met vooraf ingestelde acties. Bevat ook een soundtrack die goede speakers verdient.

 

© PXimport

Modern Combat 5: Blackout

Prijs: € 5,99

Omvang: 694 MB

Score: 4,5 / 5

Er is geen schietspel voor de iPad dat zo veel indruk maakt als Modern Combat 5: Blackout. Hiermee haal je alles uit de nieuwste iPad Air en krijg je een meeslepende belevenis voorgeschoteld, helemaal als je de beelden via Apple TV op een flatscreen vertoont. De game kan zowel in je eentje in de verhaalstand als tegen elkaar in de multiplayerstand worden gespeeld. Er zijn vier soldatenklassen die je helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen en kunt verbeteren. Prachtige beelden met ongelooflijk spektakel.

 

© PXimport

République

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 1,22 GB

Score: 4,5 / 5

Weinig games op iPad zijn zo goed verzorgd als République. Het geluid, de stemmen, de achtergrondmuziek en de goede acteerprestaties verklappen dat een team van veteranen verantwoordelijk is voor dit meeslepende avontuur. Door camera's te hacken, deuren op afstand te openen en in apparatuur te snuffelen, kun je als hacker het opgesloten meisje Hope helpen te ontsnappen. De sluipactie van deze 'stealthgame' wordt meestal bestuurd met maar één vinger. République wordt verkocht in afleveringen via in-app-aankopen.

 

© PXimport

Infinity Blade III

Prijs: € 5,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 1,92 GB

Score: 4,5 / 5

Net als deel één en twee is Infinity Blade III een ware showcase voor je snelle iPad Air. De grafische details en de indrukwekkende vijanden komen geweldig tot zijn recht als je de beelden via Apple TV op een HD-televisie afspeelt. Ga een voor een de strijd aan met gruwelijke vijanden. Ontwijk aanvallen, blokkeer klappen en sla op het juiste moment terug. Probeer allerlei zwaarden en andere voorwerpen te verdienen om een steeds krachtiger krijger te worden. Diepgaand, maar eenvoudig te besturen.

 

© PXimport

Aralon: Sword and Shadow

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 334 MB

Score: 4 / 5

Aralon: Sword and Shadow is al een tijdje verkrijgbaar, maar is nog steeds een razend mooie game die prachtige open werelden voorschotelt waarin je naar hartenlust kunt avonturieren. Onlangs heeft de game zelfs een update gekregen waarin naast nieuwe licht- en schaduweffecten ook ondersteuning is gekomen voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Tijdens de tientallen uren speelplezier kom je op allerlei locaties in het koninkrijk Aralon, vecht je tegen sterke vijanden en maak je de held telkens sterker.

 

© PXimport

Tomb Raider

Prijs: € 2,69

Omvang: 294 MB

Score: 3,5 / 5

Toegegeven, pure nostalgie is een van de redenen om een game van achttien jaar oud op te nemen in een lijst met meest meeslepende games. Voor veel fans van videogames was het eerste avontuur van Lara Croft een overweldigende kennismaking met een spannend 3D-avontuur. Dat je deze historische game voor een zacht prijsje nu op een tablet kunt spelen, mag dan alleen maar bijzonder genoemd worden. Afgezien van een lastige besturing erg leuk om weer eens te spelen.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten