10 must-have iPad apps voor scholieren

Door: evi-maquoi | 20 november 2014 09:30

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Het nieuwe schooljaar is alweer even begonnen. De App Store loopt over van de educatieve apps voor ijverige scholieren. Wij schotelen je onze tien favoriete iPad-apps voor. Van een handige leerplanner en slimme vertaal-app tot een intelligente atlas of een alleswetende wiskunde-app.

Schedule Planner HD

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Studeren is plannen. Niet tevreden over de standaardagenda op je iPad? Dan moet je Schedule Planner HD eens proberen. Deze app bundelt agenda- en takenfuncties en levert allerlei statistieken. Zo kun je achteraf bekijken hoeveel tijd je aan een bepaald schoolvak hebt besteed. Scholieren kunnen er allerlei huiswerktaken in kwijt. Je kunt deze ook onderverdelen per vak. Wil je bestaande afspraken uit je agenda automatisch overzetten en op de hoogte blijven via het berichtencentrum? Dan moet je wel upgraden naar de Pro-versie voor 7,99, dat is nog steeds minder dan de meeste schoolagenda's kosten.

Math 42

Prijs: Gratis

Zeg niet zomaar 'rekenapp' tegen Math 42. Deze wiskundige app voor scholieren helpt je om complexe oefeningen op te lossen en toetsen voor te bereiden. Vergelijkingen, wortels, breuken ... Math 42 kan het allemaal aan. Erg handig is dat de app je stap voor stap uitleg geeft. Bovendien is er een intelligente testmodus waar je zelf oefeningen kunt oplossen. De interface is dan wel in het Engels, hij is gelukkig erg intuïtief en eenvoudig in gebruik.

Notability

Prijs: € 4,49

De standaardapp Notities is veel te beperkt om goed te kunnen gebruiken voor schoolwerk. In Notability kun je typen, met een stylus schrijven of zelfs gesproken berichten opslaan. Foto's en tekeningen toevoegen? Ja, ook dat is een fluitje van een cent. Het is zelfs mogelijk om kanttekeningen te maken in pdf-bestanden. Iets onderstrepen, vetgedrukt maken of een lettertype aanpassen kan eveneens. De app werkt bovendien samen met clouddiensten zoals Dropbox, Google Drive en Box. Mag je een iPad in de klas gebruiken? Dan is dit zonder twijfel een must have.

Flashcards+

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Flitskaarten zijn ontzettend effectief om te studeren. Wil je een moderne versie? Dan heb je Flashcards+ nodig. Met deze app kun je heel snel zelf een reeks kaarten maken om vervolgens Engelse woorden, geschiedenisvragen of wiskundeformules uit het hoofd te leren. Met één swime omhoog kun je een kaart omdraaien, een kaart verwijderen kost je ook maar één tikje en er is een handige shuffle-functie. Nog interessanter: je kunt kaarten delen met vrienden (om te verdelen wie de leerstof invoert) of gebruikmaken van standaarddecks.

Haiku Deck

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Als je binnenkort een presentatie in de klas moet geven, moet je zeker Haiku Deck eens proberen. Deze Keynote-achtige app laat je heel snel fraaie presentaties aanmaken. Er zijn een heleboel moderne standaardthema's en lay-outs beschikbaar zodat je weinig of geen tijd aan de vormgeving hoeft te besteden. De eerste thema's zijn kosteloos. Wie meer wil, kan ze aanschaffen via in-app-aankopen. Wij zijn voornamelijk fan van de creative commons-fotozoekrobot, zodat je je dia's pijlsnel van leuke plaatjes kunt voorzien.

0 Reactie(s) op: 10 must-have iPad apps voor scholieren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.