10 tips voor iOS 5

Door: kristian-van-tuil | 17 oktober 2011 12:16

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

iOS 5 brengt meer dan 200 nieuwe functies met zich mee. Wij helpen je in dit artikel snel aan de slag te gaan met de belangrijkste verbeteringen.

Ben jij al over naar iOS 5? Afgelopen week lanceerde Apple deze jongste update voor recente iPod's, iPhone's en iPad's die onder meer iCloud, synchroniseren via wifi en iMessage mogelijk maakt. Wij duiken in de belangrijkste verbeteringen.

1. VoiceOver

VoiceOver is een systeem dat het voor mensen met een visuele handicap makkelijker maakt om via het aanraakscherm te navigeren. Als je het aanzet, gaat je i-Apparaat tegen je praten en vertelt het je waar je op dat moment met je vinger op drukt. VoiceOver zorgt ervoor dat je touchbewegingen op een andere manier moet gaan gebruiken. Zo moet je voor het activeren van een item of het starten van een app twee keer het scherm aantikken in plaats van één keer. Voor het scrollen heb je drie vingers nodig. VoiceOver zet je aan bij Algemeen ->> Toegankelijkheid. Als je Hints aanzet, hoor je bij iedere aanraking een extra toelichting over hoe je knoppen kunt gebruiken.

Naast VoiceOver zijn ook 'Zoomen', 'Grote tekst' en 'Wit op zwart' interessante opties om het navigeren in iOS makkelijker te maken. Ook voor mensen die prima kunnen zien, want met Wit op zwart is het prettiger werken in een donkere omgeving, terwijl Zoomen bijvoorbeeld bij presentaties enorm handig kan zijn.

Witte teksten op een zwarte achtergrond lezen kan met name in een donkere omgeving prettig zijn.

0 Reactie(s) op: 10 tips voor iOS 5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.