10 x een plastic iPhone [Beeld]

© PXimport

10 x een plastic iPhone [Beeld]

Geplaatst: 29 april 2013 - 04:47

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Redactie ID.nl

Hoe gaat de plastic iPhone eruitzien? Dat is een vraag die ons allemaal wel bezighoudt. Er zijn al op meerdere websites afbeeldingen gelekt. In dit artikel een uitgebreid visueel overzicht.

Voordat we overgaan tot "visueel koffiedikkijken" moeten we natuurlijk melden dat het maar zeer de vraag is of de plastiken iPhone er komt. Als we Tim Cook onlangs goed begrepen hebben, is het voor Apple een absolute "nogo" om in te boeten aan kwaliteitseisen, die als vanouds in Cupertino behoorlijk hoog liggen.

 

© PXimport

Met een introductie van een plastiken iPhone zou toch wel een heel kleine beetje aan kwaliteit worden ingeboet, zou je zeggen. Vorige week al verscheen er foto online waarop mogelijk de behuizing van een goedkopere iPhone te zien is. Het betreft hier een unibody-behuizing van plastic, waarmee Apple lijkt terug te grijpen naar het materiaal dat ook gebruikt werd voor de iPhone 3 en 3GS.

 

© PXimport

Een iPhone van plastic lijkt om meerdere redenen voor de hand te liggen; de prijs ligt lager en Apple kan daardoor de onderkant van de markt beter bedienen, de snelheid van produceren ligt hoger waardoor leveringsproblemen en gepriegel met aluminium hopelijk tot het verleden behoren en dan is er het gebruik: plastic krast ook, maar minder erg dan aluminium. En oja, als je iets van glas laat vallen (iPhone4) weet je bijna wel zeker dat het kapot gaat.

 

© PXimport

Deze plaatjes zijn gemaakt door Ferry Passchier. Opvallend aan de bonte verzameling iPhones die je hierboven ziet, is de kleur van de frontcover: die is wit. Het kan twee kanten op; je koopt de budget iPhone in meerdere vaste kleuren, of Apple zorgt ervoor dat je het hoesje kunt vervangen als je het beu bent met paars, wit of groen. De andere kant is, dat er gewoon 10 kleurvarianten op de markt komen, waarvan de backcovers niet uitwisselbaar zijn.

Die laatste optie lijkt meer des Apple's, vinden jullie ook niet?

VIA 9to5mac, iPhoneClub.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten