13 dingen die je nog niet wist over je iPhone

Door: Redactie MacWorld | 03 mei 2016 13:05

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De iPhone biedt een hoop leuke en handige opties die wellicht niet bij iedereen bekend zijn. We laten er 13 aan je zien.

1. Berichtgeving per app veranderen

Misschien wil je niet van iedere app een bericht in beeld krijgen als telefoon ontgrendeld is, of wil je per app een ander geluidje als er een waarschuwing is. Dat kun je per app veranderen door naar Instellingen > Berichtgeving te gaan en dan op de app te tikken waarvoor je de berichtgeving wilt veranderen. Hier verander je hoe de berichtgeving in beeld wordt gebracht. Je kunt kiezen uit bovenin het scherm, in het midden van het scherm of je kunt de berichten uitzetten. Daarnaast kun je ook per app veranderen welk geluidje er afgespeeld wordt. Lees ook: Zo wek je een bevroren iPhone tot leven.

Per app kun je aangeven hoe je de notificaties wil ontvangen.

2. Schudden om tekst te verwijderen

Je zult ongetwijfeld weleens een verkeerde letter aantikken tijdens het typen op je iPhone. Blijkt echter de complete tekst of afzender verkeerd, dan kun je die tekst verwijderen door met je iPhone te schudden. Je krijgt de vraag of je de tekst wilt herstellen of niet. Druk op Herstel en je kunt opnieuw gaan tikken. Heb je nu op Herstel gedrukt maar wil je toch weer liever je vorige tekst terug ? Dan schud je gewoon weer en vraagt je iPhone of je de tekst opnieuw wilt typen. Druk op Opnieuw en de tekst is weer terug.

3. Waterpas

Je kompas-app biedt meer dan alleen een kompas. Zo kun je er ook mee zien of iets waterpas hangt of niet. Open de app en schuif naar links. Je hebt nu toegang tot de waterpas. Het kan handig zijn om foto's op te hangen of om te zien of die nieuwe tafel wel recht staat.

4. Led-flitsen bij melding

De flitser van de camera aan de achterkant van de iPhone kan ook gebruikt worden om een Led-flits te geven bij meldingen. Als je iPhone is vergrendeld en je bijvoorbeeld een bericht binnenkrijgt op Whatsapp geeft de flitser een aantal korte flitsen. Je kunt de Led-flits aanzetten door naar Instellingen te gaan, daarna naar Algemeen en dan Toegankelijkheid. Scroll daar een stukje naar beneden tot je bij het gedeelte 'Horen' komt en daar staat de optie 'Led-flits bij melding'.

5. Kleuren veranderen

Het is ook mogelijk om de kleuren op je iPhone te veranderen. Ga hiervoor weer naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en in het bovenste gedeelte vind je de opties 'Keer kleuren om' en 'Grijstinten'. Bij de eerste optie worden de kleuren compleet omgegooid, en bij de tweede wordt alles op je iPhone in grijs getoond. Beide opties zijn overigens ook te combineren...

6. Betere beveiliging

Het is mogelijk om een uitgebreider wachtwoord in te vullen als je de standaardinstellingen van de iPhone aanpast. Ga naar Instellingen > Algemeen en klik op Codeslot. Schakel de 'Eenvoudige code' uit en ga naar 'Zet code' aan. In plaats van een viercijferige code kun je nu een tekstueel wachtwoord gebruiken.