15 puzzelgames voor je iPhone

Door: richard-borgman | 02 februari 2015 10:43

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Iedereen met een iPhone is in de App Store wel eens gestuit op puzzelspellen als Candy Crush Saga, Cut The Rope en Ruzzle Adventure. Toch zijn er meer interessante, uitdagende en smaakvolle puzzel- en denkspellen waar je minder over hoort. Een aantal tips voor zowel beginnende als fanatieke gamers.

99 Bricks: Wizard Academy

Het Nederlandse bedrijf WeirdBeard heeft met 99 Bricks: Wizard Academy niet alleen een makkelijk te begrijpen puzzelgame gemaakt, maar weet daar ook een fraaie vormgeving en aanstekelijke muziek aan te koppelen. In de gratis Nederlandstalige app gooi je blokken, bekend uit de Tetris-games, op elkaar om een toren te maken. De zwaartekracht telt mee, dus let op dat hij niet omvalt. Met magische krachten haal je bijvoorbeeld lastige stenen weg. Probeer een zo hoog mogelijk toren te maken en zet 'm op Facebook.

Pluspunt Leuke draai gegeven aan herkenbaar puzzelgenre.

Minpunt Magische aanvallen verstoren soms de simpele opzet.

Prijs € 2,69

Omvang 65,7 MB

Score 4 / 5

Rules!

Rules! heeft simpele opdrachten zoals 'tik op alle groene stenen' of 'verwijder alle cijfers van hoog naar laag'. Het probleem is echter dat je elke ronde moet onthouden wat de opdracht uit de vorige ronde was. Het speelveld is opgemaakt uit vier bij vier steentjes met een cijfer en een afbeelding. Ben je bijvoorbeeld in ronde drie beland, dan krijg je eerst een nieuwe opdracht te horen zoals 'haal alle oneven getallen weg'. Heb je dat gedaan, dan vraagt de game je om opdracht één of opdracht twee te herhalen. Je moet dan precies hebben onthouden wat dat was, anders is het al snel game over.

Pluspunt Originele opzet waarbij puzzelinstinct en geheugen hand in hand gaan.

Minpunt Is al heel snel behoorlijk moeilijk.

Prijs € 1,79

Omvang 22,8 MB

Score 4 / 5

Threes!

Toen Threes! uitkwam, waren er veel spelmakers die de opzet van deze game wilden nadoen en een graantje wilden meepikken van het succes. Toch blijft het origineel de grootste aanrader. Door over het scherm te vegen, leg je cijfers op elkaar die 3, 6, 12, 24 of een soortgelijk veelvoud vormen. Bij elke zet wordt een lege plek weer opgevuld, dus het is zaak om zuinig om te gaan met de stappen. Is het veld vol, dan worden de punten opgeteld en mag je weer van voren af aan beginnen.

Pluspunt Uitgekiend spelconcept met uitstekende besturing.

Minpunt Je blijft snel op een bepaald niveau hangen.

Prijs € 1,79

Omvang 48,8 MB

Score 4,5 / 5

Puzzle to the Center of the Earth

Puzzle to the Center of the Earth lijkt op het eerste oog een gewoon puzzelspel volgens het 'match three'-principe (drie dezelfde), maar deze game gaat verder dan drie of meer blokjes van dezelfde kleur verbinden. De verdwenen blokjes creëren een doorgang voor een mijnwerker die steeds dieper wil graven. Onderweg stuur je hem langs blokken met energie en geld, en probeer je geheime sterren te vinden. Een aanstekelijke mix tussen puzzelen en een ondergronds avontuur. Met de verdiende muntjes kun je nieuwe personages en hulpmiddelen kopen.

Pluspunt Geweldige combinatie van puzzelspel en avontuur.

Minpunt Besturing van personage kan beter.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 125 MB

Score 4 / 5

1 Reactie(s) op: 15 puzzelgames voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 november 2017 16:45 GreetjePieterse
  Als je Threes! leuk vindt, vind je Cube Loop nog veel leuker denk ik. Flow zie ik ook niet in het rijtje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.