15 puzzelgames voor je iPhone

Door: richard-borgman | 02 februari 2015 10:43

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Hitman GO

Hitman GO heeft qua speelwijze niet zoveel van doen met de keiharde actiegame Hitman op de 'echte' spelcomputers. De hoofdpersoon en vijanden zijn een soort pionnen geworden die om de beurt verschoven worden. Je probeert uit het zicht te blijven, schakelt bewakers van achteren uit, je leidt de aandacht af met bijvoorbeeld stenen. Kortom: je doet er alles aan om op het eindpunt van een level te komen. Vooral de latere levels vereisen flink wat denkwerk, maar gelukkig zijn er beperkte hints te krijgen, voor als je écht vast zit.

Pluspunt Karakteristieke grafische stijl.

Minpunt Camerastandpunt geeft soms te beperkt overzicht.

Prijs € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang 441 MB

Score 3,5 / 5

868-HACK

Wie van moeilijke games houdt, zal zelfs met 868-HACK nog wel eens het zweet van het voorhoofd moeten wissen. Een smiley-figuur beweegt zich beurt voor beurt over een veld met vlakken waar hij computervirussen en grondstoffen tegenkomt. Al snel merk je dat je over elke stap moet nadenken: schiet je op een vijand, verzamel je de punten, pak je een speciale aanval of ga je toch maar naar de uitgang om in het volgende veld te komen? Telkens wanneer je te gretig wordt, ben je eigenlijk al dichter bij de dood dan je verwacht had. Alleen al de opzet van het spel doorkrijgen is pittig, maar daadwerkelijk punten scoren is een duivels werk. Heerlijk voor de doorzetters!

Pluspunt Diepgaand en uitdagend.

Minpunt Simpele look en hoge prijs kunnen spelers afschrikken.

Prijs € 5,49

Omvang 6,4 MB

Score 4 / 5

Marvel Puzzle Quest

In tegenstelling tot veel puzzelspelletjes heeft Marvel Puzzle Quest geen schattige poppetjes en lieve geluidjes maar stoere superhelden en speciale aanvallen. Schuif drie dezelfde blokjes tegen elkaar om aan te vallen met personages als Thor en Iron Man en spaar energie voor vernietigende klappen op tegenstanders uit het Marvel-universum. Nieuwe helden dienen zich telkens aan en personages in het team kunnen sterker worden gemaakt. De stripverhaaltjes tussen de levels maken het spel helemaal af.

Pluspunt Superhelden zijn goed verwerkt in bekend spelconcept.

Minpunt Uiteindelijk wordt het toch een beetje eentonig.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 81,2 MB

Score 4 / 5

TwoDots

In TwoDots geldt hetzelfde principe als in voorganger Dots: verbind twee of meer balletjes van dezelfde kleur om ze te laten verdwijnen. Het begint oersimpel, maar gaandeweg worden nieuwe spelelementen geïntroduceerd, zoals een vierkantje verbinden om alle balletjes van dezelfde kleur te verwijderen. Als de levens op zijn, kun je 20 minuten op een nieuwe kans wachten of een in-app-aankoop doen. De optionele Facebook-koppeling is bedoeld om scores met vrienden te vergelijken.

Pluspunt Fraaie minimalistische stijl.

Minpunt Niet zo heel anders dan het origineel.

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 83,1 MB

Score 3,5 / 5

1 Reactie(s) op: 15 puzzelgames voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 november 2017 16:45 GreetjePieterse
  Als je Threes! leuk vindt, vind je Cube Loop nog veel leuker denk ik. Flow zie ik ook niet in het rijtje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.