15 puzzelgames voor je iPhone

Door: richard-borgman | 02 februari 2015 10:43

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Bicolor

Met 240 levels kun je met Bicolor ongelooflijk lang bezig zijn. De spelopzet van dit minimalistische spel is lastig uit te leggen. Het spel heeft maar twee kleuren, jouw doel is om het gehele speelveld één kleur te geven. Hiervoor krijg je blokjes met cijfers, die stiekem werken als een soort verfpotjes. Met het lichte cijfer 3, kun je 3 aangrenzende vakjes voorzien van de lichte kleur. Met een donker cijfer voorzie je de lichte vakjes van de donkere kleur. Een razend moeilijk spel dat des te meer voldoening geeft als je eenmaal doorkrijgt hoe het werkt.

Pluspunt Ontzettend lang speelplezier.

Minpunt Door de minimalistische stijl is het spelconcept best moeilijk te vatten.

Prijs € 0,99 (+ in-app-aankoop)

Omvang 8,9 MB

Score 3 / 5

The Room 2

Net als het eerste deel is The Room 2 een ontzettend sfeervolle game waarin je door logisch na te denken en creatieve oplossingen te zoeken uiteindelijk steeds verder komt. De verschillende objecten in de kamers hebben allerlei geheime vakjes, sleutels, deurtjes en draaischijven die je eerst moet ontdekken en daarna moet zien te gebruiken. Met de speciale lens zie je soms verborgen elementen zoals teksten en symbolen. Geregeld is het flink peinzen, maar de oplossing is met enige doorzettingsvermogen altijd te vinden. Een game die voor de meeste spelers en dikke aanrader is.

Pluspunt Fraaie en intelligente puzzels.

Minpunt Puzzelen met meerdere objecten voelt minder geslaagd.

Prijs € 0,89

Omvang 186 MB

Score 4,5 / 5

Monument Valley

Monument Valley is niet een game die je telkens opnieuw kunt spelen: als je de oplossing van de bijzondere omgevingspuzzels al weet, wandel je zo door het spel heen. Juist het voor de eerste keer ontdekken hoe je door een van de stijlvolle levels komt, is een ervaring op zich. De omgevingen zijn gebaseerd op onmogelijk figuren van bijvoorbeeld de kunstenaar M.C. Escher. Door paden te draaien en onderdelen te verschuiven, worden doorgangen gevormd die je eerst niet voor mogelijk hield. Gebruik je fantasie en probeer niet voor de hand liggende oplossingen om verder te komen.

Pluspunt Stijlvolle levels en slimme puzzels.

Minpunt Een erg korte game als je eenmaal de smaak te pakken krijgt.

Prijs € 3,59

Omvang 152 MB

Score 4 / 5

Power Grounds

Net als 868-HACK is Power Grounds een 'roguelike' puzzelspel, dat houdt in dat je helemaal opnieuw moet beginnen als je dood bent en de levels willekeurig worden gevormd. Om de beurt zetten jij en de vijanden een stap op de vlakken van het speelveld. Probeer op speciale tegels te belanden die je een zwaard, schild, vuurballen of andere speciale aanvallen geven. Laat je niet opjagen, want je moet wel de weg naar de uitgang zien te bereiken voordat je omsingeld wordt. De onschuldige looks verhullen de hoge moeilijkheidsgraad - over elke beslissing moet je goed nadenken, anders duren potjes maar een paar zetten.

Pluspunt Leuke variatie in speciale aanvallen.

Minpunt Grafische stijl is wel erg basic.

Prijs € 0,89

Omvang 3,4 MB

Score 3 / 5

1 Reactie(s) op: 15 puzzelgames voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 november 2017 16:45 GreetjePieterse
  Als je Threes! leuk vindt, vind je Cube Loop nog veel leuker denk ik. Flow zie ik ook niet in het rijtje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.