3 dingen die je niet wist over WhatsApp

Door: Martin Gijzemijter Martin | 26 augustus 2013 10:08

Apple

WhatsApp is een ontzettend populaire communicatietool, vooral omdat het niet uitmaakt wat voor merk telefoon je hebt. De app is inmiddels een stuk uitgebreider dan een jaar of twee geleden en hoewel er massaal gebruik van wordt gemaakt, zijn er ook functies waar veel mensen niets van weten. Daarom lichten we drie functies uit die je wellicht hebt gemist.

01. Geschiedenis mailen

Afhankelijk van hoe vaak en met hoeveel mensen je chat, kan het archief van WhatsApp gigantische vormen aannemen en op den duur ook ruimte opslokken. Het is heel eenvoudig om zo’n gesprek te wissen, maar niet iedereen denkt daar zo makkelijk over. Want wat als je het gesprek wilt bewaren? Wat als je over een tijd nog eens wilt teruglezen wat je allemaal tegen elkaar hebt gezegd? Ben je zo’n nostalgicus, dan is het goed om te weten dat je de geschiedenis van een gesprek kunt mailen, voordat je dat gesprek wist.

Je doet dit door WhatsApp te starten, te drukken op Instellingen en vervolgens onderin op E-mail gesprek. Je kunt er vervolgens voor kiezen om het gesprek mét of zonder de bijbehorende afbeeldingen, audioberichten en video’s te verzenden (dat heeft uiteraard gevolgen voor de grootte van het bericht). Vervolgens vul je het e-mailadres in van de persoon waar je het bericht naar wilt sturen (je eigen e-mail adres kan ook) en je kunt het gesprek vervolgens gerust verwijderen.

Je kunt gesprekken mailen voordat je ze verwijdert.

02. Reservekopie chatgeschiedenis

Misschien wil je juist helemaal niet de geschiedenis weggooien en wil je er juist alles aan doen om ervoor te zorgen dat die geschiedenis bewaard blijft. In dat geval is er (sinds kort) de mogelijkheid om een reservekopie van je chatgeschiedenis te maken, bijvoorbeeld in iCloud (voor WhatsApp op de iPhone uiteraard).

Om dit te doen, open je WhatsApp, druk je op Instellingen en vervolgens op Chatinstellingen. Wanneer je iets naar beneden scrollt, zie je de optie Reservekopie. Druk hierop en zet de optie Autom. Reservekopie op Aan. Er zal dan automatisch een reservekopie worden gemaakt van je gesprekken in iCloud, zodat, als je telefoon wordt gestolen of kapot gaat, je automatisch alle gesprekken weer terug hebt op je nieuwe telefoon.

Wil je juist niet verwijderen, dan kun je ook reservekopieën maken.

03. Snelkoppeling naar gesprek

Omdat de versies van WhatsApp niet identiek zijn voor ieder soort toestel, heeft iedere versie zo z’n eigen voordelen. Zo is het mogelijk om met WhatsApp voor Android snelkoppelingen op je beginschermen plaatsen. Hiervoor open je WhatsApp en druk je op de toets Instellingen en op Meer in het menu dat uitklapt. Vervolgens druk je op Snelkoppeling maken, waarna er automatisch een snelkoppeling wordt geplaatst. Wanneer je voortaan op deze snelkoppeling drukt, opent WhatsApp direct met het bijbehorende gesprek. Dat scheelt weer zoeken.

Met snelkoppelingen naar gesprekken, hoef je nooit meer te zoeken.