3 frustraties over iOS 7

Door: | 19 september 2013 10:09

Apple

iOS 7 is gisteren door Apple aan het grote publiek voorgeschoteld. Dat ging niet helemaal vlekkeloos overal. Het ziet er heus mooi uit, maar er zijn ook wel wat negatieve zaken om aan te stippen. 3 schaduwkanten van iOS7.

1 Frustraties bij installatie

Natuurlijk zat iedereen met een iOS apparaat tegelijk te wachten totdat de update beschikbaar zou komen. De download van iOS 7 ging niet bepaald vlekkeloos, meldt WebWereld. Door de massale belangstelling werden downloads afgebroken, of werd iOS 7 helemaal niet gevonden. Bezitters van een iPhone moesten moesten veel geduld hebben en over een groot incasseringsvermogen beschikken. Sommige iPhones meldden dat de huidige versie van iOS 6 de nieuwste was, andere toestellen die via de update wel iOS 7 vonden gaven een pop-up dat de download drie tot soms 25 uur zou duren. Om na enige tijd zonder meer de verbinding met de Apple-servers te verbreken. De problemen deden zich niet alleen voor in Nederland, ook elders werd geklaagd.

2 Batterijduur

In 3 kwartier tijd 20 procent van mijn batterij kwijt. Ok, ik was wel verbonden met wifi, en er draaiden vast nog wel wat apps op de achtergrond. Maar het is teveel, veel teveel. Voorzichtig kunnen we dit alvast als een "batterijprobleem" voor iOS 7 betitelen; het is even de vraag of er snel een update komt. We zullen vanmiddag nog een how-to publiceren over hoe je er het beste van kunt maken en dit probleem te omzeilen.

3 Niet zo heel vernieuwend en soms heel erg wennen

Er is toch wel heel veel te doen geweest over dit nieuwe besturingssysteem van Apple. En nu het er is, en we onze telefoon weer "gewoon" gebruiken zoals we hem dagelijks gebruiken, vind ik het eerlijk gezegd nog niet zo heel spannend. Natuurlijk, er zijn heel veel nieuwe mogelijkheden, slimmigheden en nieuwe opties waar ik nog niet eens aan toe ben gekomen. Maar zo op het eerste gezicht is het toch vooral cosmetisch. Niet zo spannend. Gewoon een besturingssysteem dat ermee door kan....