3 manieren om het WK te volgen zonder televisie

Door: Martin Gijzemijter Martin | 16 juni 2014 14:06

Apple

De timing van het WK is heerlijk, de zomer voegt een extra sfeertje toe aan het evenement. Het betekent ook dat de kans bestaat dat je op vakantie bent of op een terrasje zit tijdens een belangrijke wedstrijd. Hoe kun je dan alsnog het WK zien/horen?

1. Videostream van het WK

De tijd waarin je het internet moest afspeuren naar een fijne kwalitatieve stream van je favoriete sportevenement, ligt ver achter ons. Die stream vind je namelijk gewoon bij de NOS zelf. Je kunt de officiële app van de NOS downloaden waarin je de livestream van alle wedstrijden kunt bekijken, maar je kunt ook surfen naar de speciale WK-site van de NOS. Een belangrijke rol is daar weggelegd voor de livestreams. Lees ook: Zo voeg je de WK-wedstrijden toe aan je kalender.

Naast de officiële stream met de wedstrijdbeelden, kun je tijdens de wedstrijd een extra stream bekijken met aanvullende beelden van coach en spelers. Je kunt ze tegelijk bekijken en onderling schakelen. In verband met rechten kun je deze streams helaas alleen in Nederland bekijken, dus op vakantie in Frankrijk zul je een lokale stream aldaar moeten zoeken.

Een andere optie is het downloaden van de WK app van de NOS. Deze bevat geen livestreams, maar wel videobeelden van de belangrijkste momenten uit iedere wedstrijd, die je vanuit verschillende camerastandpunten kunt bekijken. Ook zeer de moeite waard als je wél gewoon de wedstrijd op televisie hebt kunnen kijken.

De WK app van de NOS is indrukwekkend, momenten bekijken uit verschillende hoeken.

2. Audiostream van het WK

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar als video niet mogelijk is, dan kun je natuurlijk altijd gaan voor de audiostream. Ben je in Nederland, dan kun je gewoon een ouderwetse radio op de sportzender afstemmen, maar in het buitenland komt het internet van pas.

Je kunt natuurlijk weer naar de site van de NOS fietsen, maar de snelste manier om de zender te vinden die je zoekt is waarschijnlijk door te surfen naar http://radio.nl/. Heb je geen computer bij je? Dan kun je natuurlijk ook gewoon zoeken naar een webradio app, zoals RADIO StreamItAll voor de iPhone en Radio Player voor je Android smartphone.

Een audiostream zorgt ook voor een prima WK beleving.

3. Live verslag van het WK

Heb je wel internet, maar is je verbinding niet snel genoeg om audio/video te streamen? Dan kun je overwegen om een online live verslag te volgen. Dat kan bijvoorbeeld op de website van de Telegraaf waar je, zodra er een wedstrijd begint, een live widget vindt die je direct op de hoogte houdt van doelpunten, statistieken enzovoort.

Heb je geen computer bij je, dan kan het ook gewoon op je smartphone. De app SofaScore stuurt je een notificatie binnen een minuut nadat er een doelpunt is gevallen. Je hoeft er niet eens de app voor te openen, dus de hoeveelheid dataverbruik is miniem.

Wil je weinig dataverkeer gebruiken? Probeer dan eens een notifcatie-app.