4 consumententechnologieën voor bedrijven

Door: rob-enderle | 23 januari 2012 12:20

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De consumerisatie van IT maakt dat we steeds meer technologie oorspronkelijk bedoeld voor de consumentenmarkt ook in het bedrijfsleven gaan terugzien. Deze vier technologieën werden op de CES-beurs in Las Vegas getoond en hebben zakelijke pretenties.

1. OnLive Virtual Desktop

We kijken al ruim tien jaar naar oplossingen voor remote desktop, variërend van softwareoplossingen als VMware VDI en Citrix, tot hardware gebaseerde oplossingen van Clear Cube en HP. Op de CES beurst toonde zich een nieuwe speler met Onlive Desktop, dat voorkomt uit de gamingindustrie. OnLive Desktop is een volledige Windows en Office desktop voor de iPad dat dezelfde prestaties als de gevirtualiseerde oplossingen voor gaming van OnLive moet bieden. (De dienst komt 'binnenkort' ook beschikbaar voor Android, iPhone, pc en Mac, evenals voor tv's, belooft het bedrijf.)

Historisch gezien zijn de bezwaren voor virtuele desktops de kosten, het grote beroep op de infrastructuur en prestatieproblemen. OnLive kampt niet met die problemen omdat het vanuit consumentenperspectief met deze technologie is begonnen. Ze weten dat consumenten niet gaan betalen voor een beter netwerk, unieke hardware en ook niet staan te springen om hoge maandelijkse abonnementstarieven. Sterker nog, de eenmalige kosten voor OnLive zijn vorig jaar komen te vervallen en de basisdienst van de oplossing is gratis, afhankelijk van de beschikbaarheid in de cloud van OnLive. Wil je gegarandeerde toegang, dan betaal je een bedrag van $ 9,99 per maand.

De service is al een jaar actief en ondanks dat de dienst merkbaar problemen heeft met hotelnetwerken en trage draadloze verbindingen, werkt het prima met netwerken met een hoge bandbreedte.

Het is duidelijk dat OnLive nog een partner in de orde van grootte van Dell of IBM nodig heeft om een grote doelgroep voor OnLive Desktop aan te boren. Het bedrijf is van plan om on-premise plaatsing van OnLive-servers voor private cloud oplossingen toe te staan, maar dit plan is nog in ontwikkeling. Als je denkt dat de toekomst van de desktop in de cloud zit, dan is dit misschien wel de beste oplossing op korte termijn. (Helaas is de iPad-app in Nederland nog niet beschikbaar. Het is niet bekend wanneer OnLive de app voor Europa vrijgeeft.)

0 Reactie(s) op: 4 consumententechnologieën voor bedrijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.