4 eigenaardigheden van iOS 7 - Zo ga je ermee om

Door: redactie-computertotaal | 31 oktober 2013 09:39

How To

De laatste tijd worden we op de redactie bestookt door vragen over problemen (en eigenaardigheden) met betrekking tot iOS 7. Ieder op zich misschien te klein om een heel artikel aan te wijden, maar samen zijn ze zeker de moeite waard om eens te bespreken.

De niet roterende Remote

Probleem: Nadat ik de iOS 7-upgrade geïnstalleerd heb, wil de Remote-app van Apple niet meer roteren. Heb ik een verkeerde instelling?

Ik vrees dat het enige wat er verkeerd is met je instelling, je verwachting is dat de app in zijn huidige vorm zou werken. Apple heeft Remote nog niet geüpdatet om helemaal goed te werken met iOS 7, dus hoe je je apparaat ook draait of keert, de app zal niet roteren. Alles blijft in de portretstand staan. Ik neem aan dat Apple binnenkort een update zal uitbrengen die dit probleem oplost.

iCloud-naar-Google agendasynchronisatie

Probleem: Is er een manier om in iOS 7 je iCloud-agenda's te synchroniseren met Google?

Helaas niet. Apple beveiligt je kalendergegevens (naar mijn mening een goede zaak) door te voorkomen dat andere kalenderdiensten ze kunnen benaderen (naar jouw mening misschien niet zo'n goede zaak). Dus voor jou geen iCloud-naar-Google synchronisatie. Als je regelmatig agenda's moet delen, raad ik aan om dat met Google te doen, aangezien dat voor iedereen toegankelijk is.

Verloren (en gevonden) podcasts

Probleem: Na de installatie van de iOS 7-upgrade ben ik de podcasts op mijn iPhone kwijt. Wat is er aan de hand?

Open iTunes en selecteer Podcasts, en je zou al je podcasts te zien moeten krijgen. Ik vermoed dat de podcasts die je niet op je iPhone kunt vinden een grijze Subscribe knop naast zich zullen hebben. Klik op die knop. Op je iPhone, open de Podcasts-app en druk in het scherm My Podcasts op de knop Refresh in de rechterbovenhoek van het scherm. Je verloren podcasts zouden er dan weer moeten staan.

Wanneer gelezen mail dat niet is

Probleem: Na mijn update naar iOS 7 geeft het Mail-icoon op mijn iPhone aan dat ik meer dan duizend ongelezen berichten heb. Vóór de update waren ze niet ongelezen. Hoe haal ik het ballonnetje bij het Mail-icoon weg?

Dit is zonder uitzondering een probleem met Gmail-accounts. Gelukkig is het eenvoudig op te lossen. Open een webbrowser op je Mac, ga naar je Gmail-pagina en markeer al je berichten als gelezen. Open daarna Mail op je telefoon, en ververs de berichtenlijst; alle berichten zouden als gelezen gemarkeerd moeten zijn, en het ballonnetje bij het Mail-icoon zou moeten verdwijnen.

Maar laat ik eerst een tip geven, voordat je roept: "Maar ik heb 10.143 ongelezen berichten. Vertel me nou niet dat ik ze in groepen van 50 moet gaan markeren!"

Ga in de browser van je Mac terug naar je Gmail-pagina en typ is:unread in het zoekveld. Vlak onder dit veld staat het vak Select (die met een vierkantje en een omlaag wijzende pijl). Klik erop en kies All. Een verschijnt een stuk tekst boven je eerste bericht: Select all x conversations in Inbox (waarbij x het aantal ongelezen berichten is). Klik op deze link, zodat alle ongelezen berichten geselecteerd worden, zelfs de berichten die niet op de huidige pagina staan. Klik vervolgens op het vak More en kies Mark as Read. Na enkele ogenblikken zal Gmail dat doen. Ga nu terug naar Mail op je iPhone, ververs je e-mail, en al je berichten zouden als gelezen gemarkeerd moeten zijn.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite Macworld.com, geschreven door Christopher Breen (@BodyofBreen). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

7 Reactie(s) op: 4 eigenaardigheden van iOS 7 - Zo ga je ermee om

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 oktober 2013 10:54 Anoniem
  Eigenaardigheden? Ik noem het tekortkomingen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 oktober 2013 17:33 Anoniem
  Mijn ipad gaat steeds terug naar het beginscherm…..vanuit een app waarin ik aan het werk ben……en loopt ook regelmatig vast……
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 november 2013 00:28 Anoniem
  Als dit de oplossing voor mail de eenvoudigheid van Apple gebruik ver zoek waarom niet zoals vroeger een bepekt aantal ophalen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 november 2013 00:45 Anoniem
  you tube werkt niet meer, geeft aan: Geen Resultaten.

  En Nu??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 november 2013 09:41 Anoniem
  Ik kan niet wisselen van foto naar film en terug
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 november 2013 09:44 Anoniem
  Hallo, In Mail kon ik bij doorsturen op adressen dubbelklikken en zij kwamen in de vlak BCC terecht, nu moet ik iedere keer bij een ander adres eerst een plusje aanklikken. Jammer dit kost meer tijd. Kan dit gewijzigd worden? Ik heb een iMac 2012 met de laatst software.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 november 2013 09:54 Anoniem
  Ongelezen mail in GMail: Als je binnen je GMail account archiveert (handig met labels), is het helemaal geen probleem dat er ongelezen berichten zijn. In combinatie met filters om te archiveren, blijven alleen de belangrijkste mails als ongelezen in de inbox staan.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.