4 onsterfelijke computersystemen

Door: benj-edwards | 02 april 2012 12:18

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De onsterfelijke Apple

Veel mensen werden verliefd op de Apple IIe toen deze computer in 1983 werd uitgebracht. Het ondersteunde een breed scala aan hard- en software, het was betrouwbaar en de zeven interne uitbreidingssloten maakten de computer extreem flexibel.

Voor magazijnoperator Kevin Huffman is deze liefde nooit bekoeld geraakt. Zijn bedrijf slaat voor andere bedrijven die ruimte binnen zijn loodsen huren spullen op. De Apple IIe wordt gebruikt om voorraadbeheer en klantenadministratie te doen.

Huffman begon met de Apple IIe tijdens zijn schooltijd. Halverwege de jaren '80 kocht hij twee exemplaren van zijn stiefbroer, waarvan hij er eentje nu nog in productie heeft draaien. De andere Apple die hij bezit dient als back-up.

Op de Apple draait Huffman de uit 1984 afkomstige applicatiesuite 'The Business Accountant', destijds uitgebracht door Manzita Software. Dat de data daarbij wordt opgeslagen op de toen standaard 5,25" floppy disks en daarmee relatief onveilig opgeborgen wordt, deert hem niet. "Ik maak back-ups van de floppys met het programma Copy II+."

"Ik gebruik de machine nog steeds vanwege het gebruiksgemak. Ik ken de software en ik kan de belastingtarieven handmatig aanpassen", vertelt hij. "Het enige minpunt aan het gehele systeem is dat het jaar 2000 niet herkend wordt, dus ik moet mijn financiele rapportages uitprinten met het jaar 1912 daarop vermeldt. Op facturen, checks en andere formulieren wordt gewoon geprint in het formaat 29/03/12."

Huffman heeft ook geprobeerd de Apple IIe en zijn favoriete software op een moderne machine te emuleren, maar deze ervaring haalt het volgens de operator niet bij het echte werk. "Ik heb nagedacht over een verhuizing naar een nieuw modern systeem, maar daar win ik niets mee. Het is zoals het Engelse gezegde luidt: 'If it ain't broke, don't fix it.'"

0 Reactie(s) op: 4 onsterfelijke computersystemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.