4 uitdagende puzzelapps voor de iPhone

Door: wouter-hoeffnagel | 30 april 2013 15:29

Apple

Door regelmatig puzzels op te lossen kun je je hersenen trainen. Wil jij jezelf eens goed op de proef stellen? In dit artikel vind je vier uitdagende puzzelapps waarmee je je hersenen flink aan het werk kunt zetten.

Sudoku

Wil je weer eens een ouderwetse Sudoku oplossen? De app Sudoku bevat een groot aantal Sudoku's waarmee je op de iPhone aan de slag kunt. De app is voorzien van een prettige en gebruiksvriendelijke interface. Zo is de app uitgerust met twee toetsenborden: één voor het invoeren van cijfers en één voor het invoeren van teksten. Vooral de cijfers zijn hierdoor eenvoudiger en daardoor sneller in te voeren. Het oplossen van Sudoku's vereist het nodige rekenwerk. Je kunt in de app daarom notities maken zodat je cijfers en mogelijke oplossingen eenvoudig kunt onthouden. Sudoku is een prettige app voor iedere Sudoku-liefhebber. De app is gratis beschikbaar in de App Store en bevat standaard 100 levels. Wil je meer levels spelen? Dan kan je extra pakketten met levels aanschaffen voor 89 eurocent per stuk via de in-app aankopen.

Het oplossen van Sudoku's vereist het nodige rekenwerk

Lumosity Brain Trainer

Lumosity Brain Trainer helpt je je hersenen gezond te houden. De app bevat allerlei minigames waarmee je hersenen flink op de proef worden gesteld. Lumosity Brain Trainer is in tegenstelling tot sommige concurrenten niet gebonden aan een vast trainingsschema. Je bepaalt dus zelf in welk tempo je je hersenen traint. De resultaten van de verschillende trainingsessies zijn terug te kijken in een overzichtelijk overzicht, dat is voorzien van grafieken en voortgangsbalken. Je kunt hierdoor eenvoudig je voortgang bekijken. Een proefversie Lumosity Brain Trainer is gratis in de App Store te downloaden. Wil je de app langere tijd blijven gebruiken? Dan moet je een abonnement afsluiten. Je krijgt drie maanden toegang tot de app voor 4,49 euro en 6 maanden voor 5,99 euro. Betaal je in één keer 8,99 euro? Dan is de app een jaar lang toegankelijk.

Lumosity Brain Trainer helpt je je hersenen gezond te houden door deze te trainen

The Room Pocket

Houd jij van mysteries? Dan is de The Room een leuke app voor jou. In de app is het aan jou een mysterie op te lossen door allerlei geheimen te achterhalen. Deze geheimen liggen echter opgeslagen in kluizen, die jij open moet zien te krijgen. Je krijgt hiervoor een aantal aanwijzingen, die je alleen ontdekt door het level nauwkeurig te doorzoeken. Verder ben je op je eigen creativiteit aangewezen om de kluis te kunnen openen. The Room is een originele en erg verslavende game. De game is gratis te downloaden in de App Store, maar bevat standaard slechts één level. Wil je na dit level verder spelen? Dan kan je de volledige versie van de game via een in-app aankoop aanschaffen voor 1,79 euro.

Lukt het jouw met minimale aanwijzingen de kluis te openen?

Wetenschap in Beeld Quiz Battle

Hoe is het met jouw algemene kennis gesteld? In Wetenschap in Beeld Quiz Battle kan je de strijd aangaan met je vrienden en uitvinden wie over de meeste kennis beschikt. De app schotelt je allerlei vragen voor in de categorieën geografie, geschiedenis, sport & vrije tijd, wetenschap & natuur, amusement en kunst & literatuur. Iedere speler mag per beurt vijf verschillende vragen beantwoorden, waarbij je zelf per vraag een categorie mag kiezen. Hoe meer vragen je achter elkaar goed weet te beantwoorden, hoe hoger je score wordt. Probeer al je vrienden te verslaan en te bewijzen dat jij over de meeste kennis beschikt. Hebben je vrienden even geen tijd, maar wil je toch je eigen kennis op de proef stellen? Dan kan je ook tegen een willekeurige tegenstander spelen. Wetenschap in Beeld Quiz Battle is gratis te downloaden in de App Store. De gratis versie biedt je de mogelijkheid tegen één speler te spelen. Wil je in één spel tegen maximaal tien verschillende spelers kunnen spelen? Schaf dan Wetenschap in Beeld Quiz Battle Premium aan als in-app aankoop voor 2,69 euro.

Hoe is het met jouw algemene kennis gesteld?

0 Reactie(s) op: 4 uitdagende puzzelapps voor de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.