40 miljoen dollar investering voor Shazam

Door: matthijs-van-den-broek | 08 juli 2013 10:33

Apple

Shazam, de appbouwer die het meest bekend is van de software die je helpt muziek te ontdekken, krijgt geld. Carlos Slim, de rijkste man op aarde, investeert 40 miljoen dollar.

Volgens Reuters is het een nogal aparte investering van Carlos Slim; hij investeert maar weinig in Europa. De investeringen die hij deed waren in KPN en in Telekom Austria. Slim is in contact gekomen met Shazam via een van de eigenaren: het venture capital bedrijf Kleiner Perkins Caufield & Byers, dat vanuit Sillicon Valley opereert.

Doel van het geld

Shazam, dat zijn hoofdkwartier in Londen heeft, zal het geld van Slim gebruiken om de migratie van de dienst richting televisie te versnellen. De herkenningssoftware die Shazam heeft ontwikkeld voor op mobiel, zal gebruikt worden voor advertentiedoeleinden.

Shazam was eerst vooral bedoeld om muziek te ontdekken; het bedrijf is in de VS al bijzonder succesvol met de koppeling van de mobiele telefoon aan de televisie. De dienst kan meer informatie over programma's laten zien doordat het via audio herkent welk programma op tv is. Vervolgens kunnen via de app advertenties worden getoond, of kortingen of prijzen worden weggegeven.

Een mooie manier om "engagement" te creëren tussen adverteerder en publiek, denken ze bij Shazam. Met het geld van Carlos Slim, zal dit waarschijnlijk nog beter en sneller gaan.

0 Reactie(s) op: 40 miljoen dollar investering voor Shazam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.