40% WhatsApp-gebruikers kiest Telegram als vervanger

© PXimport

40% WhatsApp-gebruikers kiest Telegram als vervanger

Geplaatst: 6 maart 2014 - 12:18

Aangepast: 24 november 2022 - 10:36

Elmar Rekers

Ruim 40 procent van de Nederlandse WhatsApp-gebruikers ziet in Telegram de beste gratis vervanger voor WhatsApp. Dat blijkt uit een online onderzoek van Computer!Totaal onder de bezoekers van zijn website.

WhatsApp lag de afgelopen weken flink onder vuur. Vooral de overname door Facebook en een langdurige storing was voor veel gebruikers reden om op zoek te gaan naar een alternatieve berichtendienst. Van de ruim duizend respondenten geeft 40,9 procent aan Telegram als de beste vervanger te zien.

Liever SMS'en

16,6 procent zegt liever weer te gaan SMS'en als ze voor het dilemma worden gesteld om van WhatsApp af te stappen. Apple's iMessage, Microsofts Skype en Hangouts van Google krijgen ieder ongeveer 6 procent van de stemmen. Apps als Kik, Facebook Messenger, Viber en BlackBerry Messenger vegen de kruimels op.

 

© PXimport

Zo'n twee weken geleden werd bekend dat Facebook een totaalbedrag van 19 miljard dollar neertelt voor WhatsApp. Hoewel beide bedrijven hebben aangegeven dat WhatsApp een losstaande dienst blijft, liepen veel gebruikers de afgelopen dagen toch over naar een andere app voor het nodige chatcontact.

Ben jij al overgestapt op een andere dienst? Of blijf je juist trouw aan WhatsApp? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000