5 apps om live tv te kijken op je iPad

Door: Richard Borgman | 17 juni 2014 08:06

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

"Nederland 1." "Nee RTL 4!" Zap. "Op 1 is het nieuws, dat wil ik zien." "Maar ik wil 4, want daar is GTST." Heb jij thuis ook weleens ruzie om de afstandsbediening? Dan pak je toch gewoon de iPad erbij? Diverse kabelbedrijven bieden apps aan voor de iPad waarmee je ook live tv kunt kijken.

De apps van Netflix en HBO worden inmiddels veelvuldig gebruikt om tv-series en films te kijken. Maar dit is geen oplossing als je naar andere televisieprogramma's wilt kijken. En wat doe je als de televisie in de woonkamer staat, maar je toch graag in bed nog even een programma af wilt kijken? Dan gebruik je dus de iPad. In dit artikel bespreken we verschillende apps waarmee je met je iPad tv kunt kijken. Lees ook: 5 redenen om nu in Netflix te duiken.

XS4ALL

XS4ALL laat klanten ook tv-kijken op de iPad, maar dit gebeurt niet via een app. Door de content via een website aan te bieden, wordt dit struikelblok omzeild. De functionaliteit is lang niet zo uitgebreid als bij de apps. Voor de televisiecontent via de browser moet je zowel internet als televisie van het bedrijf afnemen.

NPO

Vrijwel iedere Nederlander kent de dienst Uitzending Gemist, waar de programma's van de publieke omroepen achteraf nog terug te zijn. Dit kan via een computer, maar ook via een smartphone of tablet met de app. Deze populaire app heet inmiddels geen Uitzending Gemist meer, maar is hernoemd naar NPO.

Naast het terugkijken van eerder uitgezonden televisieprogramma's van de publieke omroepen, heeft de app ook een onderdeel waarin je live televisie kunt kijken van de zenders Nederland 1, 2 en 3. Via het vanuit links inschuivende menu - te vinden via het icoontje rechtsboven in het scherm - vind je onder de noemer Live de pictogrammen van de drie publieke netten. Achter het pictogram wordt direct vermeld welk programma er momenteel wordt uitgezonden. Tik je op het pictogram, dan schakel je over naar de betreffende zender en bekijk je live de uitzendingen.

Later kijken

Wil je programma's terugkijken, dan kan dit ook nog steeds. De uitzendingen van de Nederlandse Publieke Omroep zijn dertig dagen beschikbaar via de app. Ook via het onderdeel Tv-gids kun je de zenders vinden. In het programmaoverzicht worden de drie zenders naast elkaar geplaatst met de programma's onder elkaar. Bij elke uitzending wordt aangegeven of je deze meteen kunt bekijken met de Uitzending Gemist-functionaliteit.

Scrol je naar het actuele tijdstip, dan geeft een zendmastpictogram aan dat het programma momenteel wordt uitgezonden. Als je hierop tikt, kom je eerst in een menu waarin je het programma als favoriet kunt aanmerken en/of het aan de kijklijst kunt toevoegen. In het laatste geval wordt het programma toegevoegd aan de lijst met nog te bekijken uitzendingen onder de noemer Kijk later, te vinden in het zijmenu, onder aan de lijst. In dit menu vind je ook de favorieten.

Met de NPO-app kun je Nederland 1, 2 en 3 live bekijken.

NPO

Oordeel: 4 van 5 sterren

Fabrikant: Nederlandse Publieke Omroep

Prijs: Gratis

Pluspunten

Officiële app van Nederland 1, 2 en 3

Handige tv-gids

Fijne navigatie

Uitzending Gemist-functie

Minpunten

Vreemde naamswijziging