De 5 lekkerste kookapps voor iPhone en iPad

© PXimport

De 5 lekkerste kookapps voor iPhone en iPad

Geplaatst: 19 maart 2015 - 10:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:51

Richard Borgman

Als je je iPhone maar netjes uit de buurt van vlammen en vocht houdt, is het je beste vriend in de keuken. Vijf leuke apps voor wie van koken houdt.

Met deze apps kun je recepten vinden, uitleg krijgen over de bereiding of boodschappen voor een gerecht noteren.

1. 24 Kitchen

24 Kitchen is de zender waar je naar kijkt als je de hele dag kookprogramma's wilt zien. De bijbehorende app Recept van de dag: 24 Kitchen geeft je elke dag een andere recept waarvan je de ingrediënten snel op een boodschappenlijstje kunt zetten.

 

© PXimport

24 Kitchen geeft elke dag een suggestie voor een recept.

2. Receptenmaker

De gratis app Receptenmaker haalt recepten uit andere apps van bijvoorbeeld Allerhande en Jumbo. In de kookstand gaat de iPhone niet in standbymodus en kun je een kookwekker gebruiken. De gratis versie biedt de mogelijkheid om tien recepten in je favorietenlijst te plaatsen.

3. Caat kookt

In Caat kookt schotelt Carin Leenders de Vries allerlei fraaie gerechten voor, maar biedt ze ook uitleg over de basisbeginselen van het koken. Alleen geschikt voor de iPad, maar wel erg een erg fraaie app.

4. Smulweb 2.0

Volgens de makers staan er meer dan 350.000 recepten in de Smullweb-app. Dat lijkt ons een beetje veel, maar in ieder geval is de hoeveelheid gerechten onderverdeeld in categorieën erg indrukwekkend. Je kunt ook sorteren op uitleg met alleen video's.

5. Sara's Kookcursus Lite

Wie zegt dat een kookapp serieus moet zijn? Kinderen maken met een app als Sara's Kookcursus Lite kennis met wat er in de keuke gebeurt voordat er een app op tafel komt. Andere leuke voorbeelden zijn Dr. Panda's Restaurant 2 en Toca Kitchen 2.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten