5 dingen die de iPhone 7 geweldig kunnen maken

Door: Chwhynny Overbeeke | 20 mei 2016 07:05

Apple

De verkoopcijfers van de iPhone zijn de afgelopen jaren gedaald. Wat zou Apple kunnen doen om de iPhone 7 een echte showstopper te maken?

De iPhone is niet langer dé smartphone om in je bezit te hebben. Er zijn veel goede en interessante alternatieven, en dat is te merken aan de dalende verkoopcijfers van de iPhone. Lees ook: 'iPhone 7 van nieuw materiaal en waterdicht'.

Uiteraard zijn er in de nieuwste iPhonemodellen een aantal geweldige vernieuwingen geïmplementeerd, zoals bijvoorbeeld 3D Touch. Maar het gevoel dat er met elke generatie enorme sprongen vooruit worden gemaakt is er toch niet helemaal meer. In dit artikel bespreken we vijf dingen die de volgende generatie iPhones echt geweldig zouden kunnen maken.

Het scherm

Apple staat bekend om de mooie, heldere schermen op haar apparaten. Maar LCD is tegenwoordig niet meer zo bijzonder, terwijl OLED juist zijn opmars maakt. Samsung gebruikt de technologie al een aantal jaar in haar smartphones.

OLED is beter geschikt voor mobiele apparaten omdat het veel dunner en lichter is, en betere prestaties levert dan LCD. OLED maakt de weg vrij voor een gebogen scherm, een dunnere rand, meer helderheid, een grotere kijkhoek en lager energieverbruik.

Met een kortere responstijd dan LCD is OLED uitermate geschikt voor games en virtual reality. Dus om haar producten toekomstbestendig te maken zou Apple er goed aan doen om ze te voorzien van een OLED-scherm. De Apple Watch heeft al een OLED-scherm, dus eigenlijk heeft Apple - behalve de prijs - geen goed excuus om de technologie niet ook in de iPhone te implementeren.

De camera

De iPhone heeft al een zeer degelijke camera, maar een zogenaamd dual-lens systeem zou de prestaties van de iPhone camera nog dichter bij die van DSLR-camera's kunnen brengen.

Een dual-lens systeem zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat foto's beter ingezoomd kunnen worden als de twee lenzen verschillende brandpuntsafstanden hebben. Bovendien zou een dual-lens systeem helderdere foto's kunnen opleveren met meer detail (met name in een donkere omgeving), betere kleuren, en minder ruis.

De batterij

De MacBook die vorig jaar gelanceerd werd bevatte een gelaagde batterij, een technologie die een veel langere batterijduur mogelijk maakt. Een dergelijke batterij zou waarschijnlijk ook gebruikt kunnen worden in de iPhone. Het is eigenlijk nog essentiëler dat een smartphone een lange batterijduur heeft, en gebruikers vragen hier dan ook geregeld om.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer mensen zich oriënteren op een nieuwe smartphone, ze sterk letten op de batterijduur van het apparaat. De batterijduur van de nieuwe generaties iPhones is al sterk verbeterd, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Een gelaagde batterij kan bovendien in allerlei soorten ruimtes verwerkt worden, waardoor het apparaat niet per se vierkant meer zou hoeven te zijn. Met een gelaagde batterij zijn er veel meer opties wat betreft vormfactor.

USB-C

Een aantal nieuwe telefoons van Microsoft, waaronder de Lumia 950 XL, maken al gebruik van deze nieuwe usb-standaard. Net als met de Lightningconnector maakt het niet uit op welke manier deze wordt ingeplugd. Een voordeel ten opzichte van de Lightningconnector is dat usb meer alom aanwezig is en je daarom eenvoudiger een geschikte kabel zult kunnen vinden wanneer je onderweg bent.

USB-C, Smart Connector of toch gewoon de Lightningconnector: welke poort krijgt de iPhone 7?

De nieuwe MacBook bevat al een USB-C-poort, dus het zou handig zijn als Apple ervoor zou kiezen om er ook eentje in de iPhone te verwerken. De kans is echter klein - Apple verdient namelijk flink geld aan haar gepatenteerde connector en alle accessoires die daarmee te maken hebben.

Smart Connector

De Smart Connector is een interface van Apple waarmee in twee richtingen opgeladen kan worden en data uitgewisseld kan worden. De iPad Pro heeft al een Smart Connector waarmee je bijvoorbeeld het Smart Keyboard van Apple aan het apparaat kunt koppelen. De iPad voorziet het toetsenbord dan van stroom via de Smart Connector.

Deze connector is dus erg handig voor accessoires, en daarom lijkt het niet onlogisch als Apple ervoor zou kiezen om een Smart Connector aan de iPhone toe te voegen. Het zou een handig alternatief voor de Lightning connector zijn en het koppelen van verschillende accessoires (en misschien zelfs een externe batterij?) vereenvoudigen.