Fit de zomer in: 5 hardloop-apps

Door: richard-borgman | 16 mei 2015 08:07

Review

Apps kunnen je helpen bij het hardlopen. Maak schema's, houd je activiteiten bij en laat je assisteren door een personal coach.

Met de komst van de Apple Watch krijgen de hardloopapps op de iPhone weer extra mogelijkheden. Fanatieke sporters of beginnende lopers hebben weinig te klagen met het sterke aanbod hardloopapps in de App Store. Lees ook: Rennen met je Apple Watch? Vergeet je iPhone niet.

Nike+ Running

Het is niet voor niets dat Nike+ Running een van de beste en populairste apps is voor hardlopers. Het sportmerk zet groot in op de markt van apps en accessoires zoals de Nike FuelBand. De fraai ogende Nike+ Running-app houdt de route, afstand, snelheid en tijd bij, maakt een koppeling met Facebook voor realtime feedback van vrienden en laat je deelnemen aan uitdagingen. Als je een mooie route loopt, kun je ook foto's van onderweg verfraaien met informatie over je prestaties.

Nike+ Running biedt veel functionaliteit en is volledig gratis.

Door de ondersteuning van accessoires en de vele functies zonder in-app-aankopen zal Nike+ Running voor veel beginnende en enthousiaste hardlopers een prima keuze zijn. Zowel in de app als op de website kun je je prestaties nog eens rustig bekijken. Net als andere grote apps in deze categorie is Nike+ Running voorzien van een Apple Watch-app.

Hardlopen met Evy

De hardloopapp met de Belgische tv-persoonlijkheid Evy Gruyaert is behoorlijk populair in Nederland. Wie wil beginnen met hardlopen en geen idee heeft hoe dat verstandig te doen, luistert naar de aanwijzingen van Evy en weet precies wanneer hij moet lopen, wandelen en hoe hij het beste kan ademen. De app bevat trainingsschema's voor korte afstanden, maar ook voor halve en hele marathons.

RunKeeper

Voor de gemiddelde amateurloper is RunKeeper een prima app. Miljoenen mensen gebruiken het tijdens het hardlopen, wandelen of fietsen. De afstand en tijd worden bijgehouden en in de activiteitengeschiedenis kun je zien hoe je de afgelopen tijd hebt gepresteerd. Je ontvangt een bericht als je een persoonlijk record hebt gebroken. De app kent een aantal prijzige in-app-aankopen voor de professionele hardloper. RunKeeper is ook voorzien van een Apple Watch-app.

Endomondo

In de overzichtelijke app van Endomondo leg je de afstand en tijd van je trainingen vast. Tijdens het lopen kun je per afstand een audiosignaal ontvangen. Op de kalender hou je je prestaties bij. Via Facebook kun je prestaties vergelijken met vrienden die deze app ook gebruiken. Endomondo heeft ook een app op de Apple Watch.

RunTastic

Net als Nike+ Running is RunTastic een veelgebruikte app met een prima design en veel functies die duidelijk gepresenteerd worden. Het biedt een persoonlijk dagboeken en statistieken, de app houdt de tijd, afstanden, verbruikte calorieën en het tempo bij, er kan worden gedeeld op Twitter en Facebook en de kaart toont informatie over voorgaande loopsessies. Wel zijn er aardig wat functies die pas beschikbaar zijn in de betaalde versie RunTastic Pro. RunTastic heeft ook een app voor Apple Watch.

1 Reactie(s) op: Fit de zomer in: 5 hardloop-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 mei 2015 12:35 darknessblade
  richard je snapt het nog steeds niet:
  vele mensen hoeven geen ICRAP
  geef ook de links naar de playstore van google. of post helemaal niets mbt apps voor IOS

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.