5 Ideale Android-apps om je systemen te beheren

Door: chris-broesder | 11 maart 2011 11:59

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Als toetje van de week hebben we 5 Android-apps die als goed gereedschap dienen voor het beheren van je netwerken of systemen. Thuis of op de zaak, deze apps maken het je 'gewoon' gemakkelijk.

Er zijn verrassend veel Android apps die ontwikkeld zijn voor de systeem- en netwerkbeheerder. Aan de andere kant is dat misschien juist niet verrassend, want systeembeheerders kunnen tools vaak goed gebruiken om hun werk beter te doen. En Android is vanwege de openheid misschien wel het meest geschikte OS voor sysadmins. Maar ook als je gewoon een thuisnetwerkje hebt, kunnen apps erg gemakkelijk zijn.

Uit de vele apps die helpen netwerken of systemen te beheren, zijn er een aantal die positief opvallen. Hier volgen dan ook vijf Android apps waardoor het bos hopelijk weer te herkennen is door de bomen.

Connectbot

Met deze app kun je via je Android-toestel inloggen op een Shell op een computer op afstand. Je kunt er dan bijvoorbeeld bestanden mee verplaatsen tussen je telefoon en de remote machine.

Connectbot is vooral handig als je met Unix/Linux systemen werkt en als je met Cisco apparaten wilt verbinden om die te beheren. Routers, switches en beveiligingsapparaten… met Connectbot kan het allemaal.

De verbinding kan beveiligd tot stand worden gebracht met SSH of lokaal onbeveiligd met Telnet. Je kunt al je commando’s intikken alsof je daadwerkelijk achter het systeem zit. Veel Nederlanders hebben de app al ontdekt en zijn behoorlijk tevreden.

0 Reactie(s) op: 5 Ideale Android-apps om je systemen te beheren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.