Bescherm je iPhone optimaal met deze 5 stevige hoesjes

© PXimport

Bescherm je iPhone optimaal met deze 5 stevige hoesjes

Geplaatst: 16 augustus 2014 - 06:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Redactie ID.nl

Je hebt een iPhone 5 of 5s en wilt daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het beste wat je dan kunt doen is op voorhand een stevig hoesje voor het toestel aanschaffen. Er zit veel variatie in de keuze aan hoesjes en wij hebben daarom de vijf stevigste covers voor je getest.

Bookcase

We trappen dit item af met de Bookcase-hoes voor iPhone 5 en iPhone 5s. Dit hoesje, dat verkrijgbaar is in mat zwart en wit, is een van de weinige hoesjes op de markt die je iPhone zowel aan voor- als achterzijde compleet beschermt. Je kunt je iPhone in het hoesje plaatsen, waarbij al snel blijkt dat je iPhone goed vastzit.

De flap van de Bookcase kun je met een magneetje stevig vastzetten op de hoes, om zo je iPhone compleet te beschermen. Daarnaast kun je ook pasjes bewaren in het hoesje, zodat je alles bij de hand hebt. Het grootste nadeel van de Bookcase-cover is als je moet bellen. De flap zit dan namelijk vervelend tegen je hoofd aan en dat is jammer. Voor een optimale bescherming van je iPhone is de Bookcase echter een zeer waardige speler op de markt.

 

© PXimport

Handig voor pasjes, maar onhandig om mee te bellen.

Pluspunten: Optimale bescherming, pasjes en iPhone bij elkaar

Minpunten: Onhandig tijdens het bellen, weinig kleuren beschikbaar

Muvit Transparante Sunglasses Case

We hebben in totaal twee transparante hardcases getest, waarbij de meest opvallende de Muvit transparante Sunglasses case is. Dit is een goede cover als je gaat voor een uniek en opvallend design. Het omhulsel is gekleurd in het paars, blauw of een van de vier andere kleuren, en die kleur vervaagt aan de achterkant van beneden naar boven.

Nu is design leuk, maar ook dit hoesje biedt de nodige bescherming voor je iPhone 5 en 5s. De camera aan de achterkant is vrijgelaten en het hoesje zelf is gemaakt van stevig plastic met een rubberen rand. De voorzijde van je iPhone krijgt met dit hoesje niet de optimale bescherming. De rubberen rand steekt gelukkig niet ver uit buiten je iPhone, waardoor het hoesje strak oogt.

 

© PXimport

Maak je iPhone zo sfeervol als jij wilt met de kleurrijke Sunglasses-hoes.

Pluspunten: Verkrijgbaar in veel kleuren, tof design

Minpunten: Scherm krijgt weinig bescherming

Titanium Case

De Titanium Case-hoesjes voor de iPhone (5 en 5s) bestaan uit twee afzonderlijke onderdelen die je om je iPhone bevestigt. Je hebt een boven- en onderkant waar je je iPhone tussenzet, waarna het omhulsel een zeer stevige constructie blijkt die harde klappen kan opvangen. De case bevestigt zich om je iPhone en laat daarbij de knoppen voor het geluid en de cameralens vrij. Ook de homeknop wordt niet afgedekt en kan gewoon via de iPhone zelf worden aangeraakt.

De Titanium Case biedt ook een zeer goede bescherming voor het scherm van je iPhone. Doordat het hoesje namelijk wat verder naar voren staat dan het scherm, kunnen ook klappen aan de voorzijde beter worden opgevangen.

 

© PXimport

De Titanium Case is zeer stevig als hij eenmaal om je iPhone zit.

Pluspunten: Toffe designs, zeer stevig

Minpunten: Af en toe moet je de losse onderdelen weer vast tegen elkaar aanduwen

Shield Case

De Shield Case bestaat uit twee verschillende onderdelen. Het zachte gedeelte dat om je hele iPhone heengaat, is gemaakt van een rubberachtig materiaal dat helpt tegen val- en stootschade. Daaromheen bevestig je het harde plastic gedeelte om het rubberachtige materiaal tegen je iPhone aan te drukken, zodat deze niet loslaat en beter beschermt mocht je iPhone uit je handen vallen.

Met de Shield Case bevestigd, kun je gewoon gebruik blijven maken van alle knoppen aan de zijkant, al zijn ze wel afgeschermd. Dit hoesje is uitermate geschikt als je iPhone tegen een stootje moet kunnen, want het beschermt niet alleen tegen krassen, ook hardere klappen kunnen door het hoesje worden opgevangen. Het scherm blijft vrijwel onbeschermd, maar doordat het rubber ook bij de homeknop zit kan deze sommige klappen opvangen als de iPhone op de voorzijde valt.

 

© PXimport

Als het rubber er eenmaal omheen zit, dan kun je deze afsluiten met het plastic omhulsel.

Pluspunten: Verkrijgbaar in veel kleuren

Minpunten: Niet de mooiste hoesjes qua design, knoppen zitten onder hoesje

Transparante Hardcase met TPU-rand

De transparante Hardcase met TPU-rand verschilt niet veel van de Sunglasses Case. Qua design is het voornaamste verschil dat de stevige plastic rand aan de achterzijde minder transparant is dan het design van Muvit, maar daarentegen laten deze hoesjes wel het Apple-logo vrij.

De plus- en mintoets aan de zijkant van je iPhone steken bij dit hoesje niet uit, waar dat bij Sunglasses wel het geval is. Het zijn bij deze twee hoesjes dus vooral de details die tellen. Je gehele iPhone wordt gewoon goed beschermd, al ligt ook hier je scherm vrij open en bloot en is het aantal beschikbare kleuren minimaal.

 

© PXimport

Het Apple-logo blijft met deze hoes goed zichtbaar.

Pluspunten: Apple-logo vrijgelaten, stevige hoes voor rand en achterkant

Minpunten: Scherm krijgt weinig bescherming

Dit item is mede tot stand gekomen dankzij smartphonehoesjes.nl. De geteste hoesjes zijn door de webwinkel geleverd. Het artikel is volledig onafhankelijk door de redactie van Computertotaal.nl geschreven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten