5 tips om nóg meer uit Pokémon GO te halen

© PXimport

5 tips om nóg meer uit Pokémon GO te halen

Geplaatst: 19 juli 2016 - 06:35

Aangepast: 14 december 2022 - 11:48

Redactie ID.nl

Hoera, Pokémon GO is eindelijk officieel uit in Nederland. Wij hebben de afgelopen dagen natuurlijk vele uren besteed aan het verkennen van de app en we hebben vijf tips voor je die je Pokémon GO-ervaring een stuk prettiger maken en ervoor zorgen dat je een nog betere Pokémontrainer wordt.

1. Grasgeritsel

Wanneer je rondloopt in Pokémon GO zie je af en toe wat grasgeritsel, of opstijgende grassprietjes, noem het hoe je wilt. Je wist misschien al dat de locatie waar dat gebeurt, een Pokémon Friendly-zone is, oftewel, de kans dat daar Pokémon aanwezig zijn is groot (maar geen garantie). Combineer je die informatie echter met de Pokémon die je rechtsonder ziet in het overzicht van de Pokémon die dichtbij zijn, dan kun je een stuk zekerder zijn van je zaak. Bijvoorbeeld, zie je dat Pikachu drie voetstappen (dus driehonderd meter) van je vandaan is, en zie je op eenzelfde afstand het grasgeritsel, dan is de kans ontzettend groot dat dát is waar Pikachu zich schuilhoudt. Lees ook: 7 dingen die je moet weten over Pokémon GO.

2. Pokémon in de buurt activeren

Wanneer je rechtsonder tikt op het overzicht van de drie Pokémon die in de buurt zijn, dan verschijnt er een venstertje waarin je álle Pokémon ziet die in de buurt zijn. Maar wist je dat je op een specifieke Pokémon kunt tikken om daar je aandacht op te richten? Zorg dat je de Pokémon die je graag wilt vinden actief maakt, om de kans te vergroten dat dit daadwerkelijk de Pokémon is die verschijnt.

 

© PXimport

Tik op de Pokémon die je het liefste wilt vangen.

3. Gekleurde ringen

Sinds de lancering wordt regelmatig geroepen dat de gekleurde ringen om de Pokémon heen tijdens het vangen bepalen wanneer je de PokéBall moet gooien. Daar is niets van waar. De gekleurde ringen laten je zien of de Pokémon makkelijk of moeilijk te vangen is. Groen is een mak lammetje, dat zit wel snor. Oranje geeft aan dat de Pokémon wel eens zou kunnen ontsnappen en bij een rode ring weet je dat vrijwel zeker. Dikke pech? Zeker niet. Bij het levelen en bij Pokéstops ontvang je items, zoals Razz Berries. Als je een Pokémon ziet met een rode ring, druk dan voor je de bal gooit op je rugzak en kies een Razz Berry (als je die hebt uiteraard). Gooi deze naar de Pokémon om hem tevreden te stellen en je zult zien dat de kleur van de ring verandert. Nu kun je hem zonder problemen vangen.

4. Pokémon sorteren in je tas

 

© PXimport

Met Razz Berries kun je de wilde Pokémon kalmeren.

Je wilt je Pokémon evolueren, maar je wilt geen candies verspillen aan een zwak exemplaar? Geen probleem, je kunt je Pokémon in je rugzak namelijk gewoon sorteren op het aantal CP. Druk op het pictogram met de PokéBall en vervolgens op Pokémon aan de linkerkant. Druk nu op het rondje met daarin het klokje (dat is de standaardinstelling). Standaard worden je Pokémon namelijk ingedeeld op volgorde van vangst. Maar je kunt er dus ook voor kiezen om ze te sorteren op Pokédex-nummer, HP, naam of CP. Dat maakt de selectie wel wat makkelijker.

5. Vangen zonder tikken

Tot slot, en dat vinden wij een hele fijne: wanneer je bij een PokéStop komt en je hebt het ding een slinger gegeven, dan verschijnen er items. Je kunt op die items tikken om ze in je rugzak te stoppen...maar dat hoeft dus helemaal niet. Ook als je niet op deze items tikt, zul je ze gewoon verzamelen. Dit maakt het dus mogelijk om in de auto langs zoveel mogelijk PokéStops te rijden en zo je rugzak te vullen met items zonder te stoppen. En toch gaan we het er even bijzeggen: doe dat uiteraard alleen als bijrijder. Pokémon GO spelen achter het stuur (ook op de fiets) is levensgevaarlijk, hoe alert je ook denkt te zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten