5 verbeteringen in iOS 13

Door: redactie-computertotaal | 24 september 2019 11:07

Apple Arcade
Blog

Apple heeft onlangs iOS 13 voor de iPhone, iPad en iPod uitgebracht. iOS 13 bevat veel verbeteringen. We zetten er vijf op een rij.

Donkere modus

Een systeemwijde donkere modus kleurt het instellingenscherm en alle Apple-apps zwart. Veel andere apps zijn ook geoptimaliseerd. Op nieuwere iPhones is een donkere modus beter voor de accuduur.

Slimmer opladen

Je iPhone of iPad leert van je oplaadroutine en laadt de laatste procenten bij vlak voordat je het toestel waarschijnlijk loskoppelt. Dit is beter voor de levensduur van de accu.

Nederlandse woordsuggesties

Het standaard iOS-toetsenbord toont Nederlandse suggesties voor woorden die je aan het typen bent of mogelijk zo wilt tikken. In veel andere talen (en op Android) kon dit al.

Offline iDevices lokaliseren

Je kunt kwijtgeraakte of gestolen Apple-apparaten lokaliseren als ze offline zijn. Het product stuurt automatisch een bluetooth-signaal naar iDevices in de buurt, die dat weer doorgeven aan Apple en zo aan Zoek mijn iPhone.

Geluid delen met andere AirPods

Wil je samen met een bekende naar een film of muzieknummer luisteren, dan hoef je geen AirPod meer af te staan. Via een bluetooth-instelling kun je met twee setjes AirPods luisteren.

0 Reactie(s) op: 5 verbeteringen in iOS 13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.