5 verboden Apple apps

Door: eric-mack | 16 december 2011 13:16

Nieuws

Deze vijf apps werden afgelopen jaar door Apple rücksichtslos uit de officiële App Store verwijderd. Dit mag dus niet!

In veel gevallen snapt Apple de grap niet, biedt de app teveel functionaliteit of wordt de app zelfs als gevaarlijk beschouwd. Sommige apps mogen gewoon niet. Deze vijf werden afgelopen jaar op de zwarte lijst gezet.

Neprijbewijzen

De laatste verboden app is Drivers License, die al twee jaar in de in de officiële App Store te vinden was. Met deze applicatie kon je een vals rijbewijs aanmaken, compleet volgens de officiële regels. Natuurlijk zou je jezelf met zo'n digitaal nepbewijs nergens kunnen identificeren, maar omdat senator Bob Casey een brief naar Apple stuurde om de app te laten verwijderen, werd aan dit verzoek gehoor gegeven. Casey was namelijk bang dat mensen screenshots van de app zouden mailen, waardoor kwaadwillenden ze zouden kunnen uitprinten en er echte pasjes van drukken om autoriteiten om de tuin te leiden.

Drankcontroles vermijden

Amerikaanse senatoren klommen eveneens in de pen om apps als Buzzed te laten verbieden waarmee bestuurders die wel van een drankje houden konden zien waar politie op dat moment op alcohol controleerde. Enkele maanden nadat de politici Apple sommeerden de apps te verwijderen, ging Apple overstag en werden de officiële voorwaarden van de applicatiewinkel aangepast om te voorkomen dat apps waarin dergelijke controlepunten werden aangekondigd in de toekomst geüpload kunnen worden.

Phone Story

Games met kritiek op Apple mogen kennelijk niet. En eigenlijk verbaast dat niemand. De app Phone Story was een game waarin de speler Afrikaanse mijnwerkers moest aansturen om mineralen te vinden die gebruikt konden worden bij de fabricage van bijvoorbeeld iPhones. De app overleefde het maar enkele uren in de App Store.

iTether

Net als zijn Android-equivalent PDANet maakte iTether het mogelijk om van de iPhone een draagbaar modem te maken die de 3G-verbinding beschikbaar stelde voor naburige WiFi-apparaten, zodat je makkelijk via je tablet of laptop kunt internetten wanneer er geen hotspot in de buurt is. Het 'mooie' van zo'n app is dat de eenmalige kosten die je voor dergelijke software betaald veel lager zijn dan de losse mobiele internetabonnementen die providers je met alle liefde willen aansmeren. Mede daarom was het niet verrassend dat ook iTether het niet lang uithield in de App Store.

Tawkon

Wie bang is voor de gevolgen van de straling die van smartphones afkomt, had veel baat bij de app Tawkon waarmee je kon meten hoeveel straling je iPhone afgaf. Niet alleen zat er een meter in de app, ook werden tips gegeven om de telefoon bijvoorbeeld anders vast te houden zodat de blootstelling geminimaliseerd kon worden. Volgens de makers van Tawkon werd de app door Steve Jobs hoogst persoonlijk geweigerd met de mededeling dat hij hier "geen interesse" in had.

0 Reactie(s) op: 5 verboden Apple apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.