7 extreem prijzige hardwaregrapjes

Door: kristian-van-tuil | 22 maart 2012 12:08

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Voor sommige IT-beslissers maakt het niet uit hoeveel een server moet kosten, als deze maar de beste prestaties denkbaar kan leveren. Toch is voor maar een kleine groep mensen het prijskaartje onbelangrijk als het om specificaties of 'state-of-the-art design' gaat. Zeven voorbeelden van hardwareproducten die een gewone sterveling zich niet kan veroorloven. De totale waarde van deze koopjes: 1.509.500 euro.

De huidige financiële crisis wordt het snelst opgelost wanneer consumenten besluiten niet langer op hun spaarcenten te blijven teren. Ben jij een vermogende IT'er op zoek naar een nieuwe gadget? Doe de economie een lol en overweeg dan een of meerdere van deze investeringen.

1. Een SSD in een monsterlijk snel jasje

De echte snelheidsfetisjist neemt geen genoegen met een snelle SSD-schijf op basis van een SATA-interface. Ook moet hij of zij niets hebben van een snelle schijfopstelling in RAID. Nee, wie echt monsterprestaties wil bereiken, kiest voor een 3,2TB RM88 Z-Drive van 20.000 euro. Dit insteekkaartje van geheugenfabrikant OCZ kost een paar lieve duiten, maar levert prestaties die gewone computergebruikers pas over een aantal jaar zullen benaderen. Wat dacht je van een theoretische lees- en schrijfsnelheid van 2800 megabyte per seconde en overdrachtssnelheid van 64Gbit/s? Dat zul je met een gemiddelde SSD van honderdvijftig euro, die blijft hangen rond de 400-500 MB/s, echt niet gaan halen. Uiteraard is het niet alleen snelheid de meerprijs van deze SSD rechtvaardigt. Het NAND-flashgeheugen kent acht geheugencontrollers, werkt met ECC-foutcorrectie en kan data 'on-the-fly' versleutelen in 256-bit AES-encryptie. OCZ positioneert dit type SSD's voor de zakelijke markt, maar zo'n kaartje doet ook een hoop consumenten watertanden.

0 Reactie(s) op: 7 extreem prijzige hardwaregrapjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.